Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå kommer den store bulkedagen

SLAPP AV. – Lave skuldre og gode dekk får deg sannsynligvis uskadd gjennom den store bulkedagen, sier Torleiv Dalen Haukenes i Dekkmann. Foto: DEKKMANN

Dagen før lille julaften i fjor ble det meldt inn 187 bilskader i Oslo. – Vær oppmerksom og ikke la førjulsstresset gjøre deg til en dårlig sjåfør, anbefaler bransjeekspert Torleiv Dalen Haukenes i Dekkmann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2015 kl 11:19

OSLO: 22. desember er bil-Norges uoffisielle bulkedag, ifølge statistikk fra FNO. Høye skuldre, mye trafikk og krevende kjøreforhold får skylden.

– Ikke bli en del av denne statistikken i år. Julen gjør et kraftig nok innhogg i privatøkonomien din uten at du i tillegg må betale en dyr verkstedregning, sier Torleiv Dalen Haukenes, produktsjef i Dekkmann.

På nasjonalt nivå involverte om lag 20 prosent av de innmeldte skadene den 22. desember 2014 bare ett kjøretøy. 17 prosent ble påkjørt bakfra og 14 prosent av ulykkene involverte en parkert bil. 12 prosent av ulykkene skjedde i et kryss.

LES OGSÅ: Slik selger Birgitte (28) sin gamle bil: – Jeg har kjørt av veien med den, krasjet med den og fått den tauet mer enn én gang

Glatte desemberveier

Haukenes råder folk til å stresse ned før de setter seg bak rattet i førjulsrushet, uansett hvor mye det haster med å handle de siste julegavene. I tillegg er det viktig å ta hensyn til føret, som gjerne er krevende og uforutsigbart i slutten av desember.

– Sørg for at ruter og speil er rene og duggfrie, ikke fyll opp bilen slik at sikten din blir blokkert, husk at en fullastet bil oppfører seg annerledes på veien, ikke bruk mobiltelefonen i trafikken, ikke stol blindt på en ryggesensor som kan være dekket av is og salt. Og fremfor alt: Ikke stol på at andre bilister følger disse rådene, ramser Haukenes opp.

NOMINER NÅ: Vi skal kåre Årets navn 2015 i Nordre Aker og trenger din hjelp!

Sjekk dekkene før jul

Han anbefaler alle å sjekke mønsterdybden i dekkene før de legger ut i juletrafikken, særlig dersom man skal ut på langtur. Minimumskravet er 3 mm, men Haukenes anbefaler minst 4 mm mønsterdybde. En gratis sikkerhetssjekk av dekkene får du utført hos de aller fleste gummiverksteder. Havner du i ulykke med blankslitte dekk risikerer du å få avkortet forsikringsutbetaling.

– Når vi vet hvor mange trafikkulykker som skjer der dårlige dekk er medvirkende årsak, håper vi at det blir et nyttårsforsett hos så mange som mulig å kjøre på gode, riktige dekk hele året. Kanskje nye vinterdekk kan være en passende julegave til mannen som ellers har alt, sier Haukenes

(Pressenytt)

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...