ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nå kommer omsider sykkelfeltet, men det er ikke alt som skjer

Gjerdrums vei: Det blir arbeider ut mot krysset til Sandakerveien, på fortauet og reasfaltering. Parkeringsmuligheten til venstre fjernes, og det etableres rød sykkelasfalt fra krysset til brua. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Til uken starter asfaltarbeidene i Gjerdrums vei, og sykkelfeltene, som var planlagt i 2019, skal etableres.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2020 kl 12:37

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: I mars 2019 gikk det ut nærinfo til beboere i Nydalen om at det skulle komme sykkelfelt i Gjerdrums vei, mellom Sandakerveien og undergangen under Ring 3.

Veibredden ville kun gi plass til ensidig sykkelfelt på den omlag 160 meter lange strekningen. Tiltaket skulle ferdigstilles i løpet av 2019, ifølge planen, men det ble utsettelse, og i januar 2020 var Gjerdrums vei satt opp på lista over sykkeltiltak i år.

Nå melder Bymiljøetaten på sine nettsider at Gjerdrums vei skal asfalteres i uke 23 og 24. Fredag var arbeidet imidlertid ikke startet, og til Nordre Aker Budstikke opplyser etaten at planen er å starte i uken som kommer (uke 24).

Det er strekningen som skal få sykkelfelt som blir tatt i denne omgang. Det skal etableres ensidig sykkelfelt med rød asfalt, på venstre side sett fra Sandakerveien mot undergang under Ring 3.

Gjerdrums vei: Arbeidene skal gjøres frem til undergangen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

Planlagt arbeid består også av reasfaltering av eksisterende fortau, samt resetting av kantstein mot fortauet. Det skal også gjennomføres resetting av kantstein i krysset mot Sandakerveien, samt reasfaltering av deler av gaten.

– Det er riktig at dette tiltaket var planlagt utført i 2019, men på grunn av behov for avklaringer med Avantor (som nabo og grunneier), ble tiltaket utsatt, sier Knut Berntzen, byggeleder i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Gjerdrums vei, mellom Sandakerveien og undergangen under Ring 3.

Den aktuelle strekningen inngår i det fremtidige sykkelveinettet i Oslo. Ved å etablere sykkelfelt i Gjerdrums vei kobles sykkelveien langs Ring 3 med eksisterende sykkeltilrettelegging i Nydalen og sørover mot sentrum, ifølge Oslo kommune.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE