Nordre Aker Budstikke

Nå kommer omsider sykkelfeltet, men det er ikke alt som skjer

Gjerdrums vei: Det blir arbeider ut mot krysset til Sandakerveien, på fortauet og reasfaltering. Parkeringsmuligheten til venstre fjernes, og det etableres rød sykkelasfalt fra krysset til brua. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Til uken starter asfaltarbeidene i Gjerdrums vei, og sykkelfeltene, som var planlagt i 2019, skal etableres.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2020 kl 12:37

NYDALEN: I mars 2019 gikk det ut nærinfo til beboere i Nydalen om at det skulle komme sykkelfelt i Gjerdrums vei, mellom Sandakerveien og undergangen under Ring 3.

Veibredden ville kun gi plass til ensidig sykkelfelt på den omlag 160 meter lange strekningen. Tiltaket skulle ferdigstilles i løpet av 2019, ifølge planen, men det ble utsettelse, og i januar 2020 var Gjerdrums vei satt opp på lista over sykkeltiltak i år.

Nå melder Bymiljøetaten på sine nettsider at Gjerdrums vei skal asfalteres i uke 23 og 24. Fredag var arbeidet imidlertid ikke startet, og til Nordre Aker Budstikke opplyser etaten at planen er å starte i uken som kommer (uke 24).

Det er strekningen som skal få sykkelfelt som blir tatt i denne omgang. Det skal etableres ensidig sykkelfelt med rød asfalt, på venstre side sett fra Sandakerveien mot undergang under Ring 3.

Gjerdrums vei: Arbeidene skal gjøres frem til undergangen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Planlagt arbeid består også av reasfaltering av eksisterende fortau, samt resetting av kantstein mot fortauet. Det skal også gjennomføres resetting av kantstein i krysset mot Sandakerveien, samt reasfaltering av deler av gaten.

– Det er riktig at dette tiltaket var planlagt utført i 2019, men på grunn av behov for avklaringer med Avantor (som nabo og grunneier), ble tiltaket utsatt, sier Knut Berntzen, byggeleder i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Gjerdrums vei, mellom Sandakerveien og undergangen under Ring 3.

Den aktuelle strekningen inngår i det fremtidige sykkelveinettet i Oslo. Ved å etablere sykkelfelt i Gjerdrums vei kobles sykkelveien langs Ring 3 med eksisterende sykkeltilrettelegging i Nydalen og sørover mot sentrum, ifølge Oslo kommune.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...