Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå kommer uværet til Oslo

Meteorologisk institutt med OBS-varsel for Østlandet mandag.

Mandag ettermiddag er det best å søke ly innendørs. Da kan dette bli realiteten i hovedstaden. Her fra uværet som herjet i Oslo lørdag kveld. Foto: Foto: Halvor Solhjem Njerve

Regn tilsvarende halvannen meter snø kan falle over østlandet mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2014 kl 13:49

OSLO: Høy varme og skiftende vær var stikkord i helga. Starten på denne uka ser heller ikke direkte skyfri ut.

På tross av at solstrålene dominerer morgentimene mandag ser det regntungt ut utover dagen.

ER DU RAMMET AV UVÆRET? SEND OSS DINE BILDER PÅ TIPS@DITTOSLO.NO ELLER MMS OSLOTIPS TIL 2005.

SE BILDER AV UVÆRET I OSLO MANDAG HER

VIDEO: Her kommer regnet til Oslo

Fare for flom

Meteorologisk institutt melder på yr.no 25 varmegrader med fare for lyn mandag, med andre ord lummert med god grunn. På Twitter meddeler de at det kan komme opptil 40mm nedbør iløpet av ukas første dag.

Det tilsvarer omtrent en halvmeter snø! For Oslo sin del kan du belage deg på omtrent halvparten av dette.

Lørdag kveld herjet lynet over Oslo, og regnet øset ned mange steder.

Statsmetereolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt sier dette skyldes ustabile temperaturforskjeller og lufttrykk.

- Det ser kanskje bra ut nå i morgentimene men dette vil forsvinne utover dagen. Det vil kunne komme lokalt store nedbørsmengder med fare for flom visse steder, sier statsmeteorologen.

REGNVÆR I FERIEN? Her får du tips til ting å finne på i Oslo!

Lyn og torden

Det er likevel slik at varmen på godt over 20 grader vil holde seg utover både dagen og uka, men temperaturene vil kunne synke under regnskyllene.

- Oslo vil slite med dette ustabile været som bringer med seg lyn og torden både mandag og tirsdag, melder Mentzoni som tidligere var værmelder på NRK.

Han forklarer at det lite pålitelige været beveger seg nordøstover mot oss i Oslo. Det er et lavtrykk sør for oss, og et høytrykk nord for Oslo.

- Dette vil dreie rundt og skape utrygt vær med fare for torden, forteller Mentzoni.

LES OGSÅ: Hadde 792 liter øl i bilen

Vet ikke hvor det kommer

Videre sier han at den ustabile luftmassen skaper høy luftfuktighet og det blir lummert i Oslo mandag og tirsdag, hvor det lokalt kan komme mellom ti og 30 millimeter nedbør.

- Om det slår hardest ned på Ekebergsletta eller Bygdøy kan vi ikke si sikkert, sier han lett spøkende, men legger til at alle på Østlandet vil bli berørt av regntungt vær.

Meteorologisk institutt melder dårlig vær utover det vanlige på Twitter (embed-kode m/kart).

 

 

SE VIDEO: Kraftig uvær i Oslo

Lettere etterhvert

- Det ustabile været vi nå vil oppleve i starten av uka vil kunne lette når det går vestover, og legger til at uka kan ha sine lyspunkt. Fra og med onsdag melder værtjenesten yr.no en stor sol og hele 28 grader. Detet er likevel med visse forbehold presiserer statsmeteorologen.

- Det ser ut til at det vil kunne bli visse ettermiddagsbyger, men mest i indre strøk.

Det varme været holder seg, men regntunge skyer vil altså forsvinne utover i uka, til lettelse for mange etter en regnfull start på juli måned.

LES OGSÅ: Stakk fra politiet i rullestol

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...