Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Nå må vi bremse veksten og ta vare på småhusområdene i Oslo»

Nedre Grefsen er utpekt som utviklingsområde i kommuneplanen 2015. Det står fast i forslaget til revidering av planen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Med utbyggingen på Frysja er vår bydel i hovedsak ferdig utbygget, skriver BU-lederen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 12:52

Så kom «katta ut av sekken» - utkastet til Kommuneplan ble fremlagt fra Byrådet den 27. april. Her legges det opp til en fortsatt meget sterk vekst i Oslo og fortetting i to nye områder i bydelen, østre og vestre Nydalen i tillegg til nedre Grefsen.

Her kan du lese detaljer om forslaget som ble presentert.

Per H. Christiansen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oslo har nå om lag 670.000 innbyggere. Byrådet legger opp til fortsatt sterk vekst – om lag 900.000 i år 2040. Dette innebærer at veksten i antall husholdninger og behovet for nye boliger vil være mer enn 5000 hvert år de neste 23 årene.

Denne raske veksten er ikke bærekraftig. Den setter kraftig press på infrastrukturen og miljøet i Oslo. De grønne lungene som småhusområdene representerer vil bli ødelagt.

Veksten som Byrådet legger opp til – med kraftig fortetting og enkelte høyhus – kan passe i tidligere industriområder. Eksempler på dette i Nordre Aker er utbyggingen i Nydalen og på Frysja. Nydalen er vellykket. Her er infrastrukturen bygget ut i takt med boligene. Frysja kan også bli bra, men vi er bekymret for trafikken i dette området.

Med utbyggingen på Frysja er vår bydel i hovedsak ferdig utbygget bortsett fra det som kommer i forbindelse med utbygging av sykehuset på Gaustad.

Når Byrådet nå foreslår at enda flere småhusområder i Oslo skal fortettes, mener jeg de er på ville veier. Ikke bare fordi småhusområdene blir bygget ned og gode bomiljøer blir ødelagt. Men også fordi utbygging av infrastrukturen i form av barnehager, skoler, veier, vann og kloakk, kollektivtransport og så videre ikke gjøres i takt.

Nå må vi sette på bremsene når det gjelder veksten i Oslo.

Og vi må ta ordentlig tak i utbyggingen av infrastrukturen. Den må ligge i forkant. Sikker vannforsyning og reserver for denne er ett av temaene her.

Folketog med Grefsen-beboere på vei til BU-møtet i mars 2016. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

For vel ett år siden behandlet vi bydelspolitikere «plansjokket nedre Grefsen». Et stort flertall av oss sto da bak et vedtak som innebar at vi skal ta vare på småhusbebyggelsen på nedre Grefsen.

Vi skal nå behandle det nye forslag fra byrådet på møter i Miljø-, plan- og samferdselskomiteen den 29. mai og i Bydelsutvalget den 15. juni. Jeg har god tro på at vi der, på nytt, skal bli enige om et vedtak som innebærer at vi fortsatt skal ta vare på småhusområdene i vår bydel. Både nedre Grefsen, Nydalen og de mange andre småhusområdene.

Og så håper jeg at vi i de mange møtene som skal holdes før vi gjør vårt vedtak i juni får gode innspill fra – og et godt samarbeid med – bydelens befolkning.

Per H. Christiansen (H)
Leder av bydelsutvalget i Nordre Aker

Delta i debatten? Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...