Nordre Aker Budstikke

Nå pakker de sammen, inntil videre

Hall nummer to pakkes ned, ved Oset. Foto: Torild Jensen

Et prosjekt er snart ferdig, men store planer venter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Denne uka startet nedrigging av de to store hallene som er satt opp ved Oset Vannbehandlingsanlegg på Kjelsås og ved Maridalsvannet.

– De to store hallene rigges nå ned. Hovedarbeidene i prosjekt «Rentvannsbassenger Oset» er på det nærmeste fullført. Det vil pågå kompletterende arbeider fremover, både inne i fjellet og ute i dagen. Test og idriftsettelse vil pågå frem til ferdigstillelse av prosjektet i 1. kvartal 2022. Hallene ble rigget opp før jul i 2017, ifølge Jan Kopperstad, Prosjektsjef i Rentvannsbassenger Oset.

Det nye store prosjektet til Vann- og avløpsetaten (VAV), Stamnettprosjektet i forbindelse med etablering av ny vannforsyning, vil også føre til anleggsarbeid ved Oset. Det skal blant annet bores ny tunnel mellom Oset og Disen, og både Disenjordet (Gransjordet) og Oset er foreslått som uttakssted for massene. Vann- og avløpsetaten og Plan- og bygningsetaten (PBE) anbefaler å bruke Oset også til dette, fremfor Disen. Planen er nå ute til offentlig høring, med frist for tilbakemelding 18. mai. I den forbindelse skal det også holdes et informasjonsmøte på nett 15. april kl. 18.00. Les mer om forslaget:

Om hallene vil komme opp igjen i forbindelse med Stamnettprosjektet, svarer VAV:


– VAV har i planforslaget foreslått hvordan tunnelsystemet skal bygges, men vi kan p.t. ikke forutsette at vårt forslag blir vedtatt. Stamnettprosjektet er ikke politisk behandlet ennå, hverken med hensyn på reguleringsplanen eller finansieringen, sier Ole Petter Nilsen, overingeniør i Prosjekt Ny vannforsyning, til Nordre Aker Budstikke.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...