Nordre Aker Budstikke

Nå pusser de opp den gamle husmannsstua

Grønvold under oppussing. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

«Den tidligere husmannsplassen Grønvold ligger på høyden vest for Akerselva et stykke ovenfor Brekkedammen, og hadde jorder helt ned til elva.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2019 kl 14:57

KJELSÅS: Historielaget har tidligere fortalt om Grønvold:

«Den tidligere husmannsplassen Grønvold ligger på høyden vest for Akerselva et stykke ovenfor Brekkedammen, og hadde jorder helt ned til elva. Opprinnelig var det en husmannsplass under Kjelsås gård, men den ble senere brukt som bolig for en av sagmestrene på Brekke bruk. Det er kommunen som eier plassen ved Maridalsvannet og Akerselva.»

Langaard barnehage har brukt Grønvold som avdelingsbarnehage grønne omgivelser - les tidligere sak her.

Oppussing

Det har også tidligere vært hærverk på Grønvold. Men nå blir hovedbygningen pusset opp:

– Grønvold Husmannsplass brukes fortsatt av Langaard Barnehage AS, som nå eies av Læringsverkstedet AS. De skal pusse opp bygningene, forteller pressevakt i Bymiljøetaten.


Blant annet har nå også Grønvold fått lemmer foran vinduene.

Kjenner du igjen plassen på dette gamle bildet?

Grønvold, slik det så ut i gamle dager, og som skal være foreviget rundt årsskiftet 1900. Foto: Utlån fra Roy Jensen

Anleggsvei

Inntil videre så er det ikke så veldig idyll rett bak husmannsstua, for Oset Vannbehandlingsanlegg utvider, og bruker den tidligere anleggsveien som transportåre for lastebiler med masser ut av fjellet, og tomme lastebiler inn i fjellet - her kan du lese mer på Vann- og avløpsetatens egen nettside.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...