Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå skal brøytekantene bort

Følg med på skiltingen der du bor.

Mange steder har det hauget seg opp så mye snø i veier og gater at det er nødvendig med store ryddesjauer. Da er det om å gjøre å ha flyttet bilen for å slippe parkeringsgebyr og bortkjørings-regning. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Vinteren har foreløpig vært kort, men de dagene værgudene sendte snømengder, fikk konsekvenser. Nå skal haugene bort!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2014 kl 10:21

OSLO: I dobbelt forstand hauget det seg opp med snø i januar, og gater og veier ble sterkt redusert i bredden. Nå skal snøen bort igjen.

Arbeidene begynte allerede i slutten av januar, og fortsetter nå kontinuerlig. Du kan se når det er planlagt brøyting i din vei. Gå inn på Bymiljøetatens nettside for å se oversikt over veier og datoer.

Skilting

Men for at mannskapene og de store maskinene skal få gjort en god, er det viktig at alle bilene er borte.

- Det settes ut skilt minst 24 timer i forveien, så man har god tid på seg til flytting av bilen, sier seniorrådgiver Odd Bratteberg i Bymiljøetaten.

Og om det står igjen biler når brøytemannskapene kommer, kan det bli en dyr fornøyelse. Først blir det gebyr for feilparkering, og så kommer regning på bortkjøring. Totalt beløper dette seg til 2.800 kroner.

- Så det kan lønne seg stort å være oppmerksom på når skilter kommer opp, sier Bratteberg.

- Skal man være borte, og bilen blir stående, er det lurt å alliere seg med en som kan passe på og eventuelt flytte bilen.

Les også: Dårlig brøyting gir vanskelige forhold for syklistene i Oslo

Smeltes

I årevis har brøytesnøen endt sin tid i deponier eller blitt dumpet i sjøen. Men så kom den store smelteflåten ved Akershuskaia som både smelter og fanger opp urenheter.

- Helt ren snø kan for øvrig bli lagt på lokale plasser for mellomlagring, sier Bratteberg.

- Og vi bruker også Åsland til noe.

Så får vi se da hva resten av vintertiden vil bringe. Klarer det seg med den ene rydderunden, eller vil vi få flere store snøfall som vil kreve bortkjøring?

Les også: Eldre ektepar brøytet inne i tre dager

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...