Nordre Aker Budstikke

Kommunen oppdaget ikke at de var på privat grunn:

Nå skal Eva og de andre få tilbake hagen sin

Eva Laugen er en av beboerne i Frysjaveien 25, som opplevde at kommunen laget gangvei og turvei over den private eiendommen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nordre Aker Budstikke fortalte om turveien som ble lagt gjennom hagen til sameiet i Frysjaveien, nå rydder Bymiljøetaten opp etter seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2018 kl 07:38

KORSVOLL: Tidligere denne uka fortalte Nordre Aker Budstikke beboerne i Frysjaveien 25, som opplevde å få en turvei gjennom hagen.

I forbindelse med at flere Korsvollelever ikke fikk plass på Nordberg ungdomsskole, så ble det laget en bred gangvei fra Frysjaveien og ned til Akerselva, der brua går over mot Engebråten. Denne gangveien går forbi boligene i Frysjaveien 25, og gangveien ligger på kommunal grunn.

Men, i tillegg laget Bymiljøetaten også en bred gangvei med lys, på nedsiden av Frysjaveien 25, også fra gammelt av med navn Svensenga. I tillegg plasserte etaten gangveien, rundt 30 meter av den, inne på eiendommen og i hagen til sameiet på nevnte adresse. Altså på privat grunn.

Lokalavisa møtte en av beboerne på adressen, Eva Laugen. Hun fortalte:

– Det har tidligere vært en sti på nedsiden her. Ved etablering av veien - med rundt 30 meter på vår eiendom - har Bymiljøetaten blant annet gravd opp bringebærbusker og annen vegetasjon som tidligere skjermet vår uteplass for innsyn. Så nå er hele vår hage og uteplass eksponert for en jevn trafikk av gående og syklende på denne nye gangveien, sa blant annet Eva, og som lurte på når egentlig Bymiljøetaten hadde tenkt til å fjerne turveien, eller gangveien?


HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA TIRSDAG

For Bymiljøetaten har innrømmet at de har gjort en feil.

Bymiljøetaten (BYM) fikk bestilling fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, og bystyret bevilget midler til å sikre skoleveier mellom Korsvoll og Engebråten, som kom i revidert budsjett i slutten av juni.

Tiltakene måtte være ferdigstilt innen skolestart 21. august 2017. I forbindelse med flytting av skolegrenser mellom Korsvoll og Engebråten skole, var stien mellom Frysjaveien og broen anbefalt som skolevei. For å bedre brukernes trygg-/sikkerhet både sommer og vinter oppgraderte BYM denne gangforbindelsen. BYM har dessverre oversett at rundt 30 meter av den gangveien ligger på privateiendom (tilhører Frysjaveien 25).

BYM beklager de ulempene som dette medfølger og ser i ettertid at vi burde tatt kontakt med sameiet under planlegging....Etter ønske fra Sameiet i Frysjaveien 25 vil BYM tilbakestille gangveien til den stand det var så fort været tillater dette.


Gangveien med belysning som ligger på kommunal grunn mellom Frysjaveien 25 og broen skal imidlertid opprettholdes...

Skriver altså Bymiljøetaten til beboerne i sameiet.

Da beboerne ikke hadde fått noe konkret dato eller plan, for når gangveien skulle fjernes, til tross for purringer, tok Nordre Aker Budstikke kontakt med Bymiljøetaten. Lokalavisa spurte blant annet om når beboerne i Frysjaveien 25 kan forvente at hagen deres skal bli satt tilbake i den stand den var, før arbeidene med gangveien startet.

LES OGSÅ: De unge klatrer opp på det høye skoletaket, og det er ikke første gangen

Lokalavisa har også spurte også om hva som skjer med det gjenværende turveistrekket, etter at hagen til Frysjaveien 25 er satt tilbake til tidligere stand, og om det eventuelt skal opparbeides en nytt turveistrekke lenger ned mot elva, og på kommunal grunn på nedsiden av Frysjaveien 25.


Onsdag svarer Bymiljøetaten følgende:

– Vi tilbakestiller gangveien i neste uke og beplanter arealet med bringebærbusker. Vi tilbakestiller utvidelsen som vi utførte i 2017, samt sår igjen det gamle tråkket, eller stien, som var på arealet før vi oppgraderte stien. Før vi utfører arbeidet skal sameiet i dialog med oss bekrefte at det planlagte tilbakestillingstiltaket er ok. Vi kommer ikke til å erstatte tråkket med ny gangvei et annet sted. skriver kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten Richard Kongsteien i mail til lokalavisa.

Om det gjenværende turveistrekke, etter at hagen til Eva og de andre er tilbakeført slik den var tidligere, skal bli der eller ikke, svarer Kongsteien følgende:

– Det er en av tingene som man må finne ut av i samråd med sameiet.

– Håper folk respekterer at dette er vår hage

Eva Laugen ser frem til at hagen blir satt tilbake til det den var, før turveien ble opparbeidet av kommunen.


– Beboerne i Frysjaveien 25 er glade for at kommunen nå setter i gang prosessen med å føre hagen tilbake til opprinnelig stand, sier en fornøyd Eva Laugen til Nordre Aker Budstikke, torsdag.

Om resterende strekke, som da eventuelt fortsetter fra den private tomtegrensen og videre mot elva, samt om tidligere tråkk over den private eiendommen, svarer Laugen.

– Jeg synes det er beklagelig hvis kommunen ønsker å opprettholde lys og vei på det strekket av gangveien som eies av kommunen, det blir jo nærmest en oppfordring til folk om å tråkke gjennom hagen vår. Vi håper at folk respekterer at dette er vår hage og bruker gangveien som kommunen har opparbeidet bare noen få meter på andre siden av eiendommen, legger hun til.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...