Nordre Aker Budstikke

Nå skal Ullevaal stadion brukes til noe helt annet

Det blir mange luftige svev inne på Ullevaal stadion lørdag 16. juni. Foto: Ullevaal Xtreme

Nasjonalarenaen for fotball er i ferd med å bygges om til en ekstremsportarena. Lørdag blir det show med motorsykkel, sparkesykkel og BMX i Ullevaal Xtreme.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 09:18

ULLEVAAL STADION: 400 lastebillass med jord, en 12 meter høy rampe og gigantiske hopp. I disse dager blir Norges nasjonalarena for fotball omgjort til en ekstremsportarena for motorsykkel, sparkesykkel og BMX.

– Dette er den største banen vi har bygget til et endagsarrangement noen gang, sier Kjetil Villa i en pressemelding.

Han er far til hovedpersonen selv, André, og ansvarlig for den ekstremsportarenaen som bygges på Ullevaal stadion.

Ullevaal Xtreme

Lørdag braker det løs med Ullevaal Xtreme, et av tidenes største ekstremsportarrangement i Norge, med Freestyle Motocross, Speed & Style, Supercross, sparkesykkel, BMX og snøscooter.

Fra klokken 14.00 blir det et førshow med blant annet bilutstilling på Bergbanen, men det er inne på Ullevaal stadion, hvor alt braker løs klokken 18.00, at den største forandringen gjøres.


– Vi er fem personer som bygger banen omtrent døgnet rundt frem mot torsdag. Vi skal blant annet mure opp noen hopp og landinger med svære steiner. Disse blir 4,8 meter høye. Også har vi rampa på 12 meter. Ja, det blir noen hektiske dager, men det skal gå, sier Villa.

Arbeidene med å gjøre gressmata klar for Ullevaal Xtreme.

Slik vil banen på Ullevaal se ut lørdag. Foto: Ullevaal Xtreme

Beskytter gressmatta

For å beskytte gresset er det først lagt en duk, så et absorberende materiale, så en ny duk, så finerplater – og oppe på deisse igjen legges jorda.

Det er første gang Ullevaal stadion skal brukes til motor- og ekstremsport på denne måten. Og når arrangementet er over skal alt plukkes ned igjen så fort som mulig.


Ullevaal Xtreme er lagt opp som et familiearrangementk. Samtidig er det beinhard konkurranse mellom noen av verdens beste utøvere i FMX om førstepremien på rundt 200.000 kroner.

Gleder seg

André Villa og flammer på toppen av Ullevaal. Foto: Ullevaal Xtreme

Hovedpersonen selv, og en av tidenes norske motorsykkelprofiler, André Villa, gleder seg.

– Nå begynner det å nærme seg, og jeg merker sommerfuglene i magen. Dette blir et gigantarrangement fra morgen til kveld, og alt er lagt opp for å passe hele familien. Her blir det noe for enhver smak, sier André.

Norske Oliver Lie er en av de 28 utøverne som skal i aksjon på Ullevaal. Foto: Ullevaal Xtreme


Totalt 28 utøvere i fem forskjellige disipliner skal i aksjon på Ullevaal lørdag. Foruten André Villa selv, kommer Tom Pagés, som regnes som verdens beste i FMX i dag, samt Josh Sheehan som var den første i verden til å lande en trippel backflip på motorsykkel.

Også norske Stine Hettevik og Oliver Lie skal i aksjon. Et trekkplaster på sparkesykkel er Ryan Wiliams fra Australia, som med sine over 1 million følgere på Instagram er den største profilen i sparkesykkelmiljøet.

Jan Erik Larssen, kjent som programleder for Autofil og Broom, er kveldens konferansier.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...