Nordre Aker Budstikke

Nå stenger de om natta

Sulten russ trekker til McDonald's natterstid, her fra tidligere år. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi stenger nå innedelen fra og med i natt, men drive thru'en holdes fortsatt åpen. Vi gjør dette for å bidra til å dempe støy og bråk for naboene i området, sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 17:40

GAUSTAD: McDonald's har flere døgnåpne restauranter i og rundt Oslo, som ved Ringveien på Gaustad, like ved Rikshospitalet.

LES OGSÅ: Politiet ser svært alvorlig på utviklingen, narkotikakriminalitet knyttes også til flere av bussene

Det har vært mange klager på bråk fra russ i Gaustad-området de siste årene. Særlig fra russebusser som besøker McDonald's-restauranten om natten. I 2016 gikk nattlig støy fra russebusser på Gaustad utover pasientene ved Barneavdelingen på Rikshospitalet.

Området ved McDonald's på Gaustad har også blitt omtalt som et «Lille Tryvann», fordi sulten russ trekker til den døgnåpne restauranten, der de også fortsetter festen.

LES OGSÅ: På disse parkeringsplassene får ikke russen feste. Oslo kommune skilter parkering forbudt

– Et helvete

Også i år har Nordre Aker Budstikke blitt kontaktet av beboere i området rundt den døgnåpne restauranten ved Gaustad, som gruer seg til russefeiringen starter.

Nærmeste nabo er blant annet Sogn terrasse boligsameie i Klaus Torgårds vei:

– Det har stort sett vært et helvete gjennom russetiden, med mye høy musikk. I natt (journ. natt til torsdag 3. mai) var det 16 russebusser som holdt på til 05.00-tiden. Stor honnør til McDonald's som har vært veldig samarbeidsvillige, og tar affære, sier styreleder Erik Haggard Rekdal.

Han legger til at han på ingen måte er mot russefeiringen, men at det er svært slitsomt for beboerne å bli holdt våkne natt etter natt.


Politiet tvitret i natt om festen på Gaustad:

Stenger innedelen

Nå stenger deler av McDonald's på Gaustad, fra og med natt til fredag:

– Vi stenger nå innedelen fra og med i natt, men drive thru'en holdes fortsatt åpen. Vi gjør dette for å prøve å være med og bidra til å dempe støy og bråk for naboene i området. sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge, til lokalavisa.

Han fortsetter:


– Dette er et prøveprosjekt, og det vil være stengt i innedelen fra klokken 01.00 til klokken 06.00, frem til mandag. Vi har jo selvsagt ikke noe imot russ, men det er en utfordrende situasjon vi har i forhold til dette, vi må jo også ha egne vakter på stedet, under russetiden. Nå prøver vi ut denne ordningen på Gaustad, så får vi vurdere om dette også etterhvert skal gjelde andre McDonald's-restauranter gjennom russetiden.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner mot russelåtene i fjor: Ikke ligg med, klin med, eller dans med gutta som synger at du danser som en hore!

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med McDonald's tidligere i våres, da sa også Dagestad følgende:

– I 2017 opplevde vi mer aktivitet fra russebusser, muligens i forbindelse med at det ble forbudt med alkoholholdig drikke på russens fellesarrangementer. Vi setter derfor inn ekstra vakthold som skal sluse russen inn og ut av restaurantene, og vi øker bemanningen.

Lokalavisa har vært i kontakt med Esso - som ligger på samme sted som McDonald's, de forteller at de vil holde åpent som vanlig.


LES OGSÅ: På disse parkeringsplassene får ikke russen feste. Oslo kommune skilter parkering forbudt

LES OGSÅ:

Slik har russebussene endret seg på ti år

Russefeiringen som startet som en vits og endte opp på avisforsider

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...