Nordre Aker Budstikke

Nå tennes «tusen markalys» hver morgen

Den nye turveien går mellom Grinda og Sognsvann med utstikkere til Nordberg og Langmyrgrenda. Foto: Christian Fredrik Borg

Etter at det var mørkt i lysløypa om morgenene, mener Bymiljøetaten at feilen er rettet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2020 kl 08:59

SOGNSVANN: Siden den nye turveien mellom Grinda og Sognsvann ble ferdig tidligere i høst, har det vært et dystert mørke som har møtt brukerne om morgenene.

– Vi er vant med hodelykt, men lysløype uten lys er litt meningsløst, sa markabruker Lars Erik Nybø til Nordre Aker Budstikke.

Lokalavisa rettet henvendelsen til Bymiljøetaten i Oslo kommune. De svarte at lyset også skulle være på om morgenen, og at det ikke var noe i veien med lysene. Men mørket fortsatte å legge sitt preg på turveien i morgentimene.

Bli lys sa Bymiljøetaten, og det ble det, her fra den nye turveien fra Grinda til Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Feil med styresystemet

Nå har etaten har snudd. I en e-post til Nordre Aker Budstikke skriver de at lyset nå tennes klokken 06.00, slik som kommunens andre lysløyper.

Turveien går mellom Sognsvann og Grinda på Korsvoll. I tillegg er det to utstikkere, en til Langmyrgrenda barnehage og en til Kollbanen ved Nordberg kirke.

– Det var en feil innstilling av styresystemet som gjorde at det ikke lyste på morgenen, bekrefter presseavdelingen i etaten.

Nå tennes lysene hver morgen klokken 06.00. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...