Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå vil de ha sykkelen din

I helgen er det loppemarked på Nordberg for 33. gang.

Barna gjør også en flott innsats under loppemarkedet. Disse fem solgte masse leker under loppemarkedet til Nordberg menighet i fjor. Foto: FOTO: PRIVAT

- Vi er utrolig spent på hva som kommer inn. Særlig ønsker vi oss gode, brukte sykler!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: Fredag går startskuddet for det 33. loppemarkedet i Nordberg menighets regi. Gunnar Grøndahl er loppegeneral, og dirigerer rundt en stor frivillig stab som på ettermiddagene denne uka tar imot det som folk kommer med, og som ordner i stand de ulike avdelingene: klær, møbler, leker, kjøkkenutstyr, tekstil, elektriske varer og bøker.

Grøndahl har klare tanker om hva som står øverst på ønskelisten: Sykler.

- Nordberg menighet er en «grønn menighet». Vi holder til like i skoggrensen, og har en barnehage som bruker marka veldig flittig. Vi ønsker å få folk ut i friluft, ikke bare barna, og da er sykler et godt redskap, sier Grøndahl.

LES OGSÅ: Med hund på timeplanen i Nordberg menighetsbarnehage

Sosial happening

Nordberg menighets loppemarked har vokst seg stort siden det startet i 1981. Loppene blir grundig sortert i forkant, og avdelingene er ryddige og oversiktlige. Det er lett å finne fram, og dermed lett å gjøre kupp.

Det er mange ulike mennesker som kommer til loppemarkeder: både de som leter etter rimelige ting, og de som jakter på kunstskatter og antikviteter. Og selvsagt de som synes det er hyggelig å treffe folk i nabolaget, og slå av en prat over en kopp kaffe og en vaffel. Loppemarkeder er i bunn og grunn en sosial happening der hele "bygda" møtes til pruting, handel og kafé.

LES OGSÅ: - Kirkemøtet slenger døra i trynet på oss

Oppkjøpere på plass

De vanlige varene en kan finne på Nordberg menighets loppemarked er blant annet møbler (senger, skrivebord, stoler, bokhyller), sportsutstyr (sykler, ski), kjøkkenutstyr av alle skal, klær i alle varianter - varer som mange har bruk for, ikke minst studenter.

- Vi får jevnt over inn gode ting. Men det er særlig stas når vi får inn noe helt fantastisk. Hvert år dukker det opp ting som kan få hjertet til å slå fort. Et år fikk vi for eksempel inn en komplett bunad, med sølv. Et annet år pakket vi opp en dåpskjole fra tidlig 1800-tall. Vi har fått sjeldne bøker og kostbare malerier, eksklusive glass-vaser og antikke leker.

Siden det ofte kommer inn flotte, gamle gjenstander til dette loppemarkedet, er profesjonelle oppkjøpere alltid på plass. Tidligere var høydepunktet auksjonen, men nå selges også de gamle, fine tingene over disk.

- Det er lov å gi bud, understreker loppegeneralen.

LES OGSÅ: Neil (14) fra Nordberg: Noen voksne tar oss ikke seriøst

Mobilisering

Loppemarkedet er et «stunt» som krever storinnsats i en knapp uke. Mellom 150 og 200 frivillige er i sving med innhenting av lopper, sortering, salg, vaffelsteking og organisering denne uka. Kjernen er en gjeng på 8-10 meget erfarne loppemarkedsarrangører som står på døgnet rundt denne uken, og som faktisk synes alt strevet er moro.

Nordberg menighet driver mye frivillig arbeid blant barn, unge og eldre og har flere på sin lønningsliste, både på deltid og heltid. For å klare dette er menigheten helt avhengig av inntektene på loppemarkedet som årlig genererer 400.000-500.000 kroner.

- Inntekten betyr selvfølgelig mye for menighetens økonomi; det brukes både til barne- og ungdomsarbeid ved siden av diakonien.  Men vel så viktig synes jeg det er at menigheten er i stand til å mobilisere så mange mennesker. Jeg synes det er flott å kunne oppleve et slikt fellesskap både under forberedelsene og mens selve loppemarkedet pågår! sier sogneprest Egil Stray-Nordberg.

Har du noe du vil gi bort, kan det leveres på kirkeplassen i uken før loppemarkedet.

Loppemarked i Nordberg Menighet, fredag 29. august kl. 17-21, lørdag 30. august kl. 10-16 og søndag 31. august kl.12.30.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...