Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå vil de høre hva du mener om utviklingen av Oslo

Byrådet inviterer til folkemøter om ny kommuneplan. Du kan til og med speed-date dem 9. mai. Foto: OSLO KOMMUNE

Hva slags by vil du at Oslo skal være i 2040? Byrådet inviterer til flere folkemøter i mai i forbindelse med revideringen av kommuneplanen. Nordre Aker skal diskuteres spesielt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2017 kl 14:58

OSLO/ULLEVÅL: Etter kritikken om at medvirkningsprosessen før kommuneplanen ble vedtatt i 2015 ikke var god nok, har byrådet lovet en åpen prosess når planen nå skal revideres.

Nå kan du melde deg på folkemøte om den nye kommuneplanen 9. mai. 22. mai avholdes et møte med spesielt fokus på Nordre Aker og bydelene i vest.

Reviderer kommuneplanen

«I løpet av året skal vi utarbeide en ny kommuneplan for byen vår. Denne skal legge grunnlaget for den langsiktige utviklingen i Oslo og angår derfor alle som bor, jobber og lever her. Byrådet jobber nå med et utkast til ny plan, som skal sendes ut på høring i slutten av april» skriver Oslo kommune på sine nettsider.

LES OGSÅ: I forbindelse med at forslaget til kommuneplan legges frem, vil resultatet av Plan- og bygningsetatens fortettingskartlegging ved 124 stasjoner presenteres. Se om ditt nabolag står på fortettingslisten!

Hovedlinjer og speed-dating

Tirsdag 9. mai klokken 11 til 15 arrangeres det et folkemøte på Rådhuset.

Alle som ønsker det er velkommen til møtet.

«Her vil hovedlinjene i utkastet til kommuneplanen presenteres, og alle Oslo-byrådene vil være til stede og tilgjengelige for en prat. I tillegg blir muligheter for å speed-date byrådene og å holde forberedte innlegg» leser vi på nettsidene.

Mer informasjon om selve arrangementet og påmelding kommer i slutten april. Ønsker du å delta oppfordres du allerede nå til registrere din interesse via Oslo kommunes nettsider. Da får du en invitasjon når påmeldingen åpner.

LES OGSÅ: Hanna Marcussen (MDG) åpner for å ta boligområder ut av småhusplanen for å bygge mer

Lokale møter

I tillegg til folkemøtet på Rådhuset vil det avholdes fire åpne møter rundt i byen. Her blir kommuneplanen presentert, og man får mulighet til å ta opp og diskutere lokale problemstillinger. Disse åpner for påmelding først senere.

  • 11. mai: Møte for Sentrum med bydelene St. Hanshaugen, Frogner, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo på DOGA, klokken 17-20.
  • 15. mai: Møte for Groruddalen med bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner på Kulturloftet på Årvoll gård, klokken 17-20.
  • 22. mai: Møte for Vest med bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern på Ullevaal stadion (i konferansesenteret Ullevaal Business Class), klokken 17-20.
  • 29. mai: Møte for Sør-øst med bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand i Oppsal samfunnshus, klokken 17-20.

LES OGSÅ: Byråden lover bedre medvirkning når kommuneplanen skal revideres, enn hva som skjedde før en forrige ble vedtatt i 2015


Les alt om kommuneplan-vedtaket i 2015, der områder som nedre Grefsen ble utpekt til utviklingsområder uten at lokalmiljøet fikk det med seg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...