Nordre Aker Budstikke

Vil igjen vurdere toalett i nærområdet

Ta en avstikker fra parkeringsplassen på Grefsenkollen, og bli belønnet med denne fantastiske utsikten! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

«Det er veldig ulekkert å gå tur i denne åsen når det ligger dopapir og det som følger med rundt omkring.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2021 kl 18:04

GREFSENKOLLEN: Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt forsøpling på Grefsenkollen, i pandemien har mange søkt til Marka, og ikke alle rydder opp etter seg. Naturen blir også brukt som toalett.

Utfartsparkeringen på Grefsenkollen. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Torsdag sendte leser følgende melding til Nordre Aker Budstikke:

«I disse korona-tider har Oslo-folk blitt kjempeflinke til å ta i bruk marka, og det har blant annet blitt kjempepopulært å campe i Grefsenåsen med utsikt over hele byen. Vi som bor på Grefsen ser hver kveld at det lyser opp fra bål langs kanten på Grefsenkollen. Dette er kjempefint, det er kun en bakside av medaljen og det er at folk også må gjøre i fra seg når de overnatter ute. Det er veldig ulekkert å gå tur i denne åsen når det ligger dopapir og det som følger med rundt omkring. Det som hadde vært en meget bra løsning var om Bymiljøetaten satte ut noen toaletter ved Grefsenkollen utfartsparkering. Med noen toaletter her hadde vi blitt kvitt et stort forurensingsproblem i Grefsenåsen, og det hadde vært et meget takknemlig tiltak som ville blitt satt stor pris på av Oslos befolkning.»

Fra i fjor høst, på utfartsparkeringen på Grefsenkollen. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Vil vurdere toaletter

I fjor ble det etterhvert satt opp flere friluftstoaletter i Marka, og ett på utfartsparkeringen på Grefsenkollen. Men toalettet ble fjernet igjen før vinteren.

Avisa tok igjen kontakt med Bymiljøetaten om problemstillingen torsdag denne uka og om mulig toalettutsettelse på Grefsenkollen fremover, og allerede dagen etter, svarer Bymiljøetaten følgende:

– Dette er åpenbart et relevant spørsmål i disse tider hvor vi ser friluftslivet, godt hjulpet av både hengekøyer og korona, har gjennomgått en radikal utvikling. Vi tar det med i planer og kostnadsvurderinger for sommeren, ifølge Knut Johansson, Seksjonssjef Nordmarka i Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...