Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Naboene har ikke fått noe gehør i denne saken

Utbygging av og ved Rønningen Folkehøgskole utsatt igjen, men politisk flertall for flere boliger

Naboer til Rønningen Folkehøgskole har allerede protestert mot utbygging i området. Nå kan de få enda flere boliger enn opprinnelig foreslått.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2013 kl 08:39

KJELSÅS: I går var på ny utbyggingen ved og av Rønningen Folkehøgskole til politisk behandling i bystyrets byutviklingskomite, men saken ble igjen utsatt.  Tidligere planer om blant annet to «punkthus» - eller leilighetsbygg - ble tatt frem, og skal vurderes sammen med byrådsforslaget fra Høyre, Venstre og Krf om skoleutbygging, boligutbygging, og ikke minst adkomst til og fra planområdet.

HER KAN DU LESE HELE BYRÅDSFORSLAGET

Opposisjonen, Ap, SV, Frp og Miljøpartiet de Grønne, og da eventuelt flertall i bystyret, synes det derimot bør vurderes å bygge enda flere boliger i området mellom Langsetløkka og Rønningen Folkehøgskole, rundt 30 prosent mer boligutnyttelse etter det avisen kjenner til.

I tillegg ønsker opposisjonen også boligadkomst fra nord og skoleadkomst fra sør, slik byrådet har foreslått, til store protester fra naboer i "nord".

LES OGSÅ: BER FYLKESMANNEN OM HJELP

- Hvis det går å få til en god adkomstløsning til boligene inn og ut fra nord, men som vi ser har store utfordringer, så synes både Ap, SV, Frp og Miljøpartidet de Grønne at flere boliger kan være er godt alternativ i denne utbyggingssaken, ifølge Nina Backe (Ap).

- Det er jo ikke mange flere boenheter vi snakker om, i eventuelt to leilighetsbygg, sier Backe (Ap).

- Overraskende og uansvarlig

Nestleder i byutviklingskomiteen, Espen Ophaug (V) kaller flertallsforslaget for blant annet «uansvarlig».

- Dette er veldig overraskende, og uansvarlig. Byrådsforslaget er balansert, og tar henyn til naboene, også når det gjelder høyde på bebyggelsen. Det er en utfordrende trafikksituasjon i området, og enda flere boliger enn foreslått i byrådsforslaget vil ikke gjøre situasjonen bedre, sier Ophaug.

Han mener naboene i nord ikke har oppnådd noe gehør i denne saken, hvis utbygger i tillegg skal få bygge mer og høyere.

- Saken er igjen utsatt, og komiteens arbeidsutvalg jobber nå for å finne ut av hva som eventuelt må ut på ny høring, legger Ophaug til.

- Bør avspeile boligområdene

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) ser heller ingen gode grunner for høyere boligutnyttelse nordøst for Rønningen Folkehøgskole.

- Vi ser ingen gode grunner for å ha en annen bebyggelse, eller høyere bebyggelse midt i et småhusområde. Hvor stor andel av arealet som bebygges med boliger bør avspeile boligområdene rundt, og som byrådets forslag legger opp til, ifølge byutviklingsbyråden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...