Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Naboens sanne ansikt»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Hvis onsdag er lille lørdag, må tirsdag være lille fredag. I hvert fall på jazzklubb. Idet jeg krysser dørstokken senker skuldrene seg fra øre- til...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Hvis onsdag er lille lørdag, må tirsdag være lille fredag. I hvert fall på jazzklubb. Idet jeg krysser dørstokken senker skuldrene seg fra øre- til magenivå. Glemt er krangelen med sjefen, mailene jeg ikke fikk lest og avtalen jeg ikke rakk. Det er tid for å nyte.

Det dunkle lokalet er fylt med mennesker. Alle på søk etter en flik av helgefryd. På vei mot baren møter jeg flere smil enn jeg har sett hele dagen. Jeg kjøper en øl, og søker med øynene etter et sted å sette meg ned.

Fra et hjørne nær scenen fanger jeg et blikk. En mann i førtiårene med runde kinn og et vennlig smil nikker mot en ledig stol ved bordet sitt. Jeg smiler tilbake, og setter opp farten for å jobbe meg gjennom folkemengden.

Musikken blander seg med klirrende glass og surrende stemmer, og overdøver ethvert forsøk på samtale. Med blikk og gester holder vi likevel en slags samtale i gang, og blir skjønt enige om at enkelte av musikerne på scenen burde ha holdt seg hjemme. Vi smiler og vinker, men de vakreste tonene nyter vi hver for oss. Med lukkede øyne synker vi inn i hver vår boble, og lar basslinjen gripe om hjerterøttene.

Det blir sent. Lysene tennes igjen, og musikken stopper. Mens vi samler oss for å gå ut veksler vi endelig et par ord, og forteller hvem vi er.

Og neste gang jeg hører min nærmeste kollega klage over naboen, kan jeg sitte og vite at han også kan være en innmari hyggelig fyr.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...