Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Naboer sjokkerte over SK Ryes «terrengsykkelpark»

- Det er bare trist å se hvordan det nå ser ut her, sier småbarnsmødre på tur.

Skikrossløype om vinteren og sykkeltrase om sommeren

SK Rye har fått lov til å lage terrengsykkelløype av kommunen. Det er ikke like populært blant naboene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2014 kl 09:48

KJELSÅS: Løypa har SK Rye - ved sykkelklubben - blant annet bygget opp med stokker, sand, og steiner. Paller ligger også i sanden. Det opprører naboer.

- Vi er mildt sagt sjokkerte over de inngrepene som sykkelklubben har gjort her på Langsetløkka, og vi vet at mange andre fra nærmiljøet mener det samme som oss. Dette er et område vi har lekt på siden vi var små barn. Det er bare trist å se hvordan det nå ser ut her, sier naboene Hilde Ekeberg Pillier og Ida Døssland, ute på tur med sine små babyer.

LES OGSÅ: Oppfordrer rulleskibrukere og syklister til å ligge midt i veien

Da dittOslo.no er på stedet en torsdag formiddag vrimler det av små og store på Langsetløkka, i strålende vårsol. Også barnehager og skoler bruker området mye til forskjellige utflukter.

- Holder meg mer søvnløs enn babyen

- Her er det alle typer aktivitet fra morgen til kveld - hele uken. At en sykkeklubb nå har fått lov til å lage en egen «terrengsykkelpark», synes vi bare er helt utrolig at kommunen har sagt ja til. Dette er Marka, og området her burde være vernet på lik linje med resten av Marka, sier Pillier og Døssland.

- Jeg observerte at det kom traktor og lastebil hit før påske, og etter hvert som dette tok form, ble jeg mer og mer overrasket over omfanget. Jeg observerte også at det ble hakket løs en stor steinblokk fra fjellet her, det kan da ikke være lov? Jeg er svært glad i dette området - det som har skjedd her nå har holdt meg mer søvnløs om natten, enn det min lille baby har gjort, sier Døssland.

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Knut Johansson, var torsdag på befaring på Langsetløkka.

- Langsetløkka er i Marka, men det er et område som har et stort, sportslig aktivitetsnivå, hele året. Det vi har avtalt med Rye Sykkelklubb i forkant, var at klubben kunne lage en enkel terrengsykkelløype på Langsetløkka, ikke på selve «flaten». Etter min befaring i dag, så synes jeg det ser greit ut det som er gjort. Men det vil ikke bli gitt tillatelse til flere endringer, sier han, og legger til at kommunen er klar over at området er godt brukt av nærmiljøet, skoler og barnehager.

LES OGSÅ: «Det er blitt så trendy å sykle at alt annet skal vike for disse terroristene»

Pallene bort

- Jeg observerte at det også var lagt ut noen paller, de må fjernes, legger Johansson til.

Han synes det er bra hvis den nye terrengløypa kan samle flere syklister der, fremfor ute i skogen, på de ordinære skogsløypene.

- Da vil vi jo kunne unngå mulige konflikter mellom syklister og turgåere. Når det er sagt, det er viktig at den nye terrengsykkelløypa er forenlig med den øvrige bruken av området, og ikke kommer i konflikt med de andre brukerne av Langsetløkka-området. Jeg erfarer jo at bruken av løypa kanskje blir en del mer enn det etaten så for seg, så jeg skal snarlig ha et møte med sykkelklubben om videre bruk, sier Johansson.

- Vi ønsker i utgangspunktet ikke organiserte store treningsgrupper i løypa samtidig, legger han til.

LES OGSÅ: Jusekspert: - For spinkelt sykkelforbud

«Langsetløkka Terrengsykkelpark»

Johansson la ikke merke til store steiner som var brutt løs fra mindre fjell, da han var på befaring, men vil sjekke ut den saken nærmere.

SK Rye omtaler selv nå området som «Langsetløkka Terrengsykkelpark».

- Det navnet er å dra det altfor langt, og kommer heller ikke til å bli et navn på kartet, understreker Johansson.

Det er også opprettet en facebookside med samme navn.

Mangler vegetasjon

SK Rye, ved Tord Bern Hansen, mener arbeidene som ble gjort før påske trer tydelig frem nå, fordi disse stedene ennå mangler vegetasjon.

 - Arbeidet er imidlertid gjort med stedsegne masser levert i samråd med Oslo kommune slik at det som er utbedret skal gli inn i landskapet. I løpet av vekstsesongen vil det gro til og bli mindre fremtredende. Det er verken utført sprenging eller pigging. Det er kun flyttet på løsmasser og fjernet stubber i begrenset omfang, ifølge  Bern Hansen.

Han legger til at pallene ikke kommer fra sykkeklubben, men har observert paller ved parkeringsplassen.

- Noen andre har lagt de under hoppene for å gjøre det lettere å lære å forsere dem, sier Bern Hansen.

LES OGSÅ: Gruer seg litt til å sykle oppoverbakkene hjem

- Innbyr til flerbruk

Han understreker videre at den omtalte sykkelløypa «ikke er en egen terrengsykkelpark for Rye».

 - Det er et område med fine stier og elementer for sykling og som nå innbyr til større grad av flerbruk enn tidligere. Arbeidene som har vært gjort på Langsetløkka det siste året har vært et samarbeid mellom SK Rye, Kjelsås langrenn og Oslo kommune. Målsetningen var å legge enda bedre til rette for aktivitet på løkka, sier Bern Hansen.

Han ramser opp tidligere arbeider i området, blant annet utbedring av lysløypa og stier i området.

- Når jeg er på Langsetløkka ser jeg at den tilretteleggingen som er gjort, også kommer den uorganiserte aktiviteten til gode. Vi har flere positive tilbakemeldinger på det, sier Bern Hansen.

Største sykkelklubb

Ifølge Bern Hansen SK Rye Norges største sykkelklubb med omkring 200 barne- og ungdomssyklister fra 6-18 år, hvorav de fleste kommer fra bydelene Nordre og Vestre Aker. Treningene foregår med utgangspunkt i Sognsvann, Grinda og Brekke.

 - Hele barne- og ungdomsgruppa trener ikke på samme sted samtidig. Det er ikke planlagt større rittaktivitet på Langsetløkka i år enn det som har vært de siste årene, og som er godkjent av Oslo kommune.

- Personlig tror jeg ikke trusselen mot marka er mangfoldig aktivitet, men mangel på aktivitet fordi det i neste omgang medfører nedbygging av de attraktive områdene i randsonen, avslutter Bern Hansen.

Også treningsapparater

Bymiljøetaten bekrefter også at Kjelsås Langrennsgruppe har fått tillatelse til å plassere enkle treningsapparater på et ryddet område på løkka, på rundt 200 kvadratmeter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...