Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Naivt å tro at biltrafikken er unødvendig

BU-leder Per H. Christiansen mener både trikk og bil må få plass i Grefsenveien når den skal oppgraderes. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: Byrådet er svært naive hvis de tror at biltrafikken i Grefsen-området er unødvendig. Både trikk og bil må sikres tilstrekkelig fremkommelighet i Grefsenveien, skriver BU-leder Per H. Christianse. Han mener byrådet nå må lytte til lokalbefolkningen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2017 kl 13:41

Planene for utbygging av Grefsenveien mellom Disen og Storo må sendes tilbake til Bymiljøetaten.

Siste versjon av planene for oppgradering av denne veien gis stor oppmerksomhet i Nordre Aker Budstikke de siste dagene. Her fremkommer hovedproblemet med denne veistrekningen med all tydelighet: Denne del av Grefsenveien er rett og slett ikke bred nok til å gi en fullgod løsning for både trikk, sykkel og biler.

Slik presenteres mulig løsning i Grefsenveien. Bymiljøetaten sier endelig løsning ikke er klar før trafikkanalysen for srekningen er ferdig. Foto: NORCONSULT/BYMILJØETATEN

LES BAKGRUNNEN: Bilene gis ikke prioritet i «nye» Grefsenveien

Derfor må planene gjøres om. Det alternative forslaget fra Bergerud og Nordlie som omtales 1. mars kan være et utgangspunkt her.


Slik ønsker Grefsen-beboerne Haavard Nordlie og Tom Ole Bergerud at gatesnittet i Grefsenveien skal være. Trikk i egen grønn trasé, bilene i egne fet, og plass til gående på fortauet.

Høyre vil ta saken opp på nytt i bydelens Miljø-, plan- og samferdselskomité den 13. mars og i Bydelsutvalget den 30. mars.

Planene ble behandlet i Bydelsutvalget i mars 2015. Der var det full enighet om at kollektivtrafikken, det vil si trikken, skal ha første prioritet. I tillegg var Bydelsutvalget opptatt av at det tas tilstrekkelig hensyn til syklistene. Dette er vi i Høyre fortsatt opptatt av.

Det foreliggende forslag er et eksempel på at lokalbefolkningen må lyttes til. Derfor må denne saken behandles på samme måte som tilsvarende ombygginger som blant annet i Thereses gate, Thorvald Meyers gate, Storgata, Åkebergveien og Skovveien og ikke som en ren byggesak hvor bare nabovarsel er nødvendig. Saken må varsles offentlig på en slik måte at allmenheten får anledning til å uttale seg.

I Høyre er vi enig i at biltrafikken i Oslo må begrenses. Men i dette området er Byrådet svært naive hvis de tror at biltrafikk er unødvendig. I området fra Storo og oppover mot Grefsenkollen vil bilen i uoverskuelig fremtid være helt nødvendig for svært mange av de som bor der.


Trikken og bilen må derfor sikres tilstrekkelig fremkommelighet i Grefsenveien. For også å sikre syklistene en god og sikker trase er det mulig at denne må legges i en annen trase enn i Grefsenveien hvor det er dårlig med plass.

Per H. Christiansen (H)
BU-leder

Hva mener du? Delta i debatten – send ditt innlegg til debatt@nab.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...