Nordre Aker Budstikke

Når kommer det sykkelfelt?

Illustrasjon over nye Grefsenveien, fra Storo til Disen, fra oppgraderingens start, og som viser planlagte sykkelfelt i Grefsenveien. Sporveien bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke tirsdag 12. mai 2020 at det fortsatt er denne illustrasjonen som gjelder for planen om sykkelfelt i regi av prosjektet de har i Grefsenveien. Foto: SPORVEIEN

Trikken kjører i Grefsenveien igjen, men foreløpig mangler sykkelfelt fra Storo til Disen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2020 kl 12:02

GREFSEN:I forrige uke kom det opp spørsmål om ikke asfalten mellom Disen og Glads vei, også skal fikses på:

– Vi er klar over at veikvaliteten på denne strekningen ikke er god nok, så vi planlegger tiltak her. Vi satser på en reasfaltering av hele strekningen, men nå i første omgang skal vi tette hull og groper med asfalt. Rundt hva vi gjør videre med strekningen, og når, har vi en løpende dialog med Bymiljøetaten på, svarte Sporveien i forrige uke.

Denne strekningen har ikke vært en del av Sporveiens oppgraderingsprogram for trikkestraséen i Grefsenveien.

Sykkelfelt er på planen her, ikke siste strekket ned mot Storo fra Disen, men hele veien opp fra Storo til Disen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Sykkelfelt

I tillegg ble det etterspurt sykkelfelt, på strekningen, som vist på illustrasjonen øverst. Det er allerede sykkelfelt på strekningen Disen til Glads vei, og planer om sykkelfelt i Grefsenveien helt til Midtoddveien.


– Oppstarten på sykkelfeltet fra Storo og opp til Disen skjer etter 17. mai, ifølge Sporveien.

Her kan du lese mer om hvorfor det ikke nå er planen med sykkelfelt helt ned til Storo, fra Disen.

Grefsenveien, sett fra Disen holdeplass. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sliping av skinner

En av våre lesere har også kommet med innspill om sliping av skinnegangen på samme strekning:

«Det er et stort poeng at ny skinnegang og nye trikker skal gi mindre støy, og vi ser og hører tydelig at det har blitt mye bedre innover Grefsenplatået. Men, mellom Disen og Glads vei er det nå alt for mye støy og romling fra trikken.»


Denne uka informerer Sporveien om at skinnene vurderes slipt på strekningen Disen til Glads vei.

– Strekningen mellom Disen og Glads vei ble slipt i fjor men vi vil vurdere å slipe her også i år, som en del av årets «slipeprogram» som starter om kort tid. Forøvrig er sporet på denne strekningen fra 2007 og er dermed bare halvveis i sin levetid når det gjelder skinnegang. Asfaltdekket og områdene rundt skal selvfølgelig vedlikeholdes med reasfaltering og fuging, og følge normal vedlikeholdsprogram.

Nå som det meste av arbeidene i den øvre del av Grefsenveien er klar, fortsetter oppgraderingen av den nedre delen, fra Storo og nedover Sandaker. Det vi blant annet føre til buss for trikk frem til høsten:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...