Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nasjonal heder til Koll

IL Kolls Arne Tesli mottar rekrutteringsprisen fra Lasse Arnesen, generalsekretær i Norges Orienteringsforbund. Foto: IVAR HAUGEN, NORGES ORIENTERINGSFORBUND

Orienteringsgruppa i Koll har mottatt Norges Orienteringsforbunds rekrutteringspris for 2016. – Det er utrolig hyggelig og gøy, sier leder Arne Tesli.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2016 kl 14:07

KRINGSJÅ: I 2010 hadde Kolls orienteringsgruppe 12 aktive medlemmer. Året etter var det 18, så økte det til 40 ved utgangen av 2012. I oktober 2016 er det 177 registrerte medlemmer. Langt på vei de fleste tilfredsstiller kravet om å være aktive. Veksten er blitt lagt merke til og hedret. Norges Orienteringsforbund har gitt Koll rekrutteringsprisen som består av 10000 kroner og et diplom.

– Prisen er en stor påskjønnelse for det arbeidet som er blitt nedlagt de siste årene, sier Arne Tesli, som har vært leder av gruppa i mange år.

– Vi vil bruke prisen til direkte styrking av vårt videre rekrutteringsarbeid.

LES OGSÅ: Trollnatta: La de unge oppleve nattemørket i trolske vinterskoger

Mange bidrar

Tesli trekker fram både medlemmer i gruppa og ikke minst gruppas trenere for O-gøy, treningstilbudet til barn og unge.

– Trenerne som vi har hatt siden vi startet med O-gøy, har vært så entusiastiske og flinke, og har virkelig gjort det hyggelig og gøy å være med i Koll! Tusen takk til Eskil Sande Gullord, Svend Sondre Frøshaug, Nora Helgeland, Elling Fossheim Asplin, Kristine Wibstad og Peder Fossheim Asplin.

Hver torsdag vår, forsommer og høst er det trening fra Kollhytta. Den fysiske aktiviteten avsluttes med felles kveldsmat på klubbhuset.

– Trivselsgruppa har stått på for å skape trivsel og hygge og har klart å servere kveldsmat til flere enn 50 rekrutter på en vanlig torsdags ettermiddag!

Gruppelederen takker også rekrutter og foreldre for ivrig og god medvirkning og de aktive i laget som gjennomfører gruppas aktiviteter og arrangement.

LES OGSÅ: Vant Natt-O-toget: – Følte meg som en snømann!

Mye å glede seg over

2016 har vært et riktig bra år for Kolls orientere.

  • 77 deltok på klubbmesterskapet. Så mange har trolig aldri vært med noen gang i lagets historie. Noen få av de startende er ikke medlemmer.
  • Tilsammen 36 deltok på 15-stafetten i Østmarka i vår. Koll hadde voksenlag for fjerde gang og seks ungdomslag.
  • På Nydalten i Maridalen var det 24 startende. Koll var dermed tredje størst av klubbene i hovedstaden.
  • På kretsmesterskapet i mellomdistanse for Akershus og Oslo Orienteringskrets var Koll den største klubben i aldersklassene for 11–12-åringer med ni deltakere. Koll hadde også noen enda yngre løpere, flere voksen-debutanter og var totalt 21.

Forhistorien

Orientering har vært med helt fra starten i IL Koll i 1940. Under krigen var det orientering i det skjulte. Den senere så kjente TV-personligheten Erik Diesen ble et av krigsårene kårets til årets o-løper i laget.

Like etter krigen ble det bronse på NM-stafetten.

Oppslutningen har gått litt opp og ned, men nå er det igjen voksende aktivitet, og faktisk er klubbhuset, Norges kanskje best plasserte klubbhus for orientering, rett ved blokker og bebyggelse på Kringsjå, men også innenfor markagrensa, blitt for lite under kveldsmaten etter de faste torsdags-treningene.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...