Nordre Aker Budstikke

NAV har mye å tilby, og vil nå ut til bedrifter i Nordre Aker

Ann Kristin Fjeldheim, Tove Østvig, Sirid Lunde og Rita Mood fra NAV Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi i NAV Nordre Aker er her for å bistå folk på veien mot varig jobb. Vi har ikke arbeidsplassene, det har arbeidsgiverne! sier Tove Tove Østvig, som strekker ut en hånd til bedrifter og orgaisasjoner i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2019 kl 14:37

NORDRE AKER: Nå håper NAV Nordre Aker at mange lokale arbeidsgivere benytter den muligheten, og åpner dørene for folk som sliter med å finne jobb.

– Det kan for eksempel være unge som ikke har fullført videregående skole, innvandrere med svake norskkunnskaper eller folk som trenger litt tilrettelegging på arbeidsplassen, for eksempel på grunn av sykdom, sier Tove Østvig, som er teamkoordinator, og jobber med kartlegging av arbeidsevne og arbeidsmuligheter, i NAV Nordre Aker.

Kan ramme alle

– I løpet av livet kan vi alle komme i en situasjon der vi trenger litt hjelp, og vi ser at folk har masse kunnskap og ressurser som arbeidslivet trenger. Gi folk en sjanse – særlig de som ikke havner øverst i søknadsbunken! oppfordrer Østvig.

Andelen som er helt uten arbeid varierer fra bydel til bydel. I september var det bydel Søndre Nordstrand, hvor 4 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige, fulgt av Stovner med 3,5 prosent, som hadde høyest arbeidsledighet i byen.

Lavest ledighet i september hadde bydel Nordre Aker med en ledighetsprosent på 1,7. I bydelene Nordstrand og Vestre Aker utgjør de helt ledige 1,8 prosent av arbeidsstyrken.


Østvig poengterer at det derfor kan være ekstra vanskelig å falle utenfor arbeidslivet i en bydel som Nordre Aker. For dem som blir stående utenfor arbeidslivet i bydelen blir forskjellene større mellom de som har jobb og de som ikke har det.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Rekruttere arbeidsgivere

– Vi har alle mye ressurser, som er til nytte for samfunnet og arbeidsgivere der ute. Og alle kan havne i den situasjonen. Alle kan bli syke, eller trenge behov for hjelp i en periode. Har man hatt en lederstilling, er det ikke sikkert man kan komme tilbake til den etter sykdom, men man kan fortsatt ha mye å gi. Og de aller fleste av oss ønsker å jobbe og bidra i samfunnet, sier hun.

– Derfor vil vi bygge relasjoner med arbeidsgivere i bydelen som ønsker å bidra til inkludering, og høre hva bedriftene trenger fra oss – hva kan NAV bidra med? legger hun til.

Hun sier at NAV Nordre Aker har ulike, nyttige «verktøy», som for eksempel oppfølging av arbeidssøker og arbeidsgiver, lønnstilskudd og mentor, og tilrettelegging. NAV kan samarbeide om opplæringsbehov på arbeidsplassen, slik at veien til varig jobb blir kortere og tryggere for den enkelte og for arbeidsgiverne.


Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det er en vinn-vinn-situasjon for alle, sier Østvig.

NAV Nordre Aker var derfor synlig tilstede på bydelsdagen 14. september i Nydalen, for å bidra til å skape et godt miljø i bydelen.

– Vi yter en rekke tjenester til bydelens beboere, men akkurat på bydelsdagen ønsket vi å være med for å komme i kontakt med og skape relasjoner med arbeidsgivere og frivillige organisasjoner i nærmiljøet. Jobb og aktivitet er helsefremmende, mens arbeidsledighet i mange tilfeller fører til svekket helse og utenforskap, sier Østvig.

Interesserte arbeidsgivere i bydelen kan ta kontakt med NAV Nordre Akers lokale markedskontakt, Cecilie Kevin på cecilie.camilla.kevin@nav.no eller telefon 45406221.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...