Nordre Aker Budstikke

– Nei takk - vi vil ikke ha bingo!

Seniorene samlet seg på Tåsen i forrige uke, hva vil de ha i det nye Seniorhuset? Foto: ALDERS- OG DEMENSVENNLIG BY OG BYDEL

Om innholdet i det nye Seniorhuset på Tåsen, som var akkurat det de eldre snakket om på folkemøtet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 13:25

TÅSEN: Det nye Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22 skal formes. Forrige uke ble det invitert til oppstartsmøte - eller folkemøte.

Hva ønsker dere at Seniorhuset skal være? Hvordan gjøre hverdagen din enklere?

Det var utgangspunktet for møtet på Tåsen, som ble arrangert to år etter at Alders- og demensvennlig by og bydel-prosjektet ble startet opp. Og hvor Nordre Aker er pilotbydel, med Bydel Sagene som en av følgebydelene.

Prosjektleder Alders- og demensvennlig by og bydel Heidi K. Nordal og Odd Gran, seniorenes representant og tidligere leder av det sentrale eldrerådet i Oslo. Sistnevnte også tilstede med innlegg i folkemøtet på Tåsen forrige uke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

AHANS

Prosjektleder Heidi K. Nordal oppsummerer i etterkant av møtet.


– Mange eldre ønsker seg et sted de kan stille spørsmål om hverdagslige ting. Derfor er AHANS noe vi vil opprette. Det betyr Alltid å ha noen å spørre. I Seniorhuset blir det en ressursbank som betjenes av frivillige eldre. Eldre kan også kontakte tjenesten per telefon, SMS eller møte opp personlig med spørsmålene.

I tillegg skal AHANS tilbyr opplæring i bruk av SmartTelefoni og i-pad i et samarbeide med blant annet Rønningen Folkehøyskole på Kjelsås.

AHANS har også en pratetelefon der  eldre som bor alene kan få en annen eldre å snakke med på telefon.

Nødhjelpskort

– Deltagere i aktivitetene ved Seniorhuset får også tilbud  om et gratis Nødhjelpskort.
En egen sjekkliste for å vurdere om eget hjem er aldersvennlig ble også utdelt under folkemøtet i forrige uke, forteller Nordal videre.

All virksomhet med AHANS er basert på frivillig innsats fra eldre med kompetanse som kan være til nytte for andre eldre.


Penn og papir, og kaffe.

Vinn-vinn

– Å være med på slik frivillig innsats er også bra for egen helse. Alle eldre i bydelen som har lyst til å delta i noe av dette anmodes om å ta kontakt med Seniorhuset, oppfordrer Nordal.

Forslag

Av forslag fra de eldre selv kom det frem at bokkafe er ønsket, lesesirkler, forfatterbesøk og høytlesning.

Men ikke minst også at Seniorhuset skal være et sted for sosiale sammenkomster for de eldre.

I tillegg til et sted for seniorene kan komme for å få veiledning og støtte om ordninger, rettigheter med mer. Gjerne også foredrag av jurister om aktuelle temaer som fremtidsfullmakt, testament, arv med mer.


Det er også ønskelig med datakurs og mobilkurs.  

Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til forslag og tilbakemeldingene fra de eldre. Og det er en ting de ikke er så opptatt av å ha ved Seniorhuset.

– Nei takk - vi vil ikke ha bingo! 

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...