Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Nei til aktivitetssoner i marka»

VERNE MARKA: Bente M. Larsen og Nordre Aker Arbeiderparti sier nei til forlaget om aktivitetssoner i markas randsone. Foto: PRIVAT

– En valgseier for Arbeiderpartiet vil være en garanti for at aktivitetssoner i Marka ikke blir en realitet, skriver Bente M. Larsen, Arbeiderpartiets bydelsutvalgsleder-kandidat i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2015 kl 13:33

Det borgerlige byrådet i Oslo har foreslått en plan for såkalte aktivitetssoner i Nordmarkas yttergrenser. Slike soner er også planlagt langs Sognsvann og Maridalsvannets østside.

La det med én gang være sagt: Nordre Aker Arbeiderparti er sterkt i mot alle inngrep som rokker ved markas nåværende grenser, og vi kommer ikke til å gi vår tilslutning til byrådets forslag.

En valgseier for Arbeiderpartiet ved valget 13. og 14. september vil være en garanti for at forslaget ikke blir en realitet.

Det fremstår svært uklart hva slike aktivitetssoner innebærer, og det er da også lite presisert i byrådets utredning. Det snakkes om akebakker og klatrevegger, nye gangstier og arenaer for ballspill og skibakker.

Målet skal være å trekke nye grupper til marka som i dag ikke er brukere av naturomgivelsene rundt Oslo. Dette høres jo tilforlatelig ut. Men det er det faktisk ikke. Slike aktivitetssoner representerer et inngrep i naturområdene rundt byen, i strid med grensesettingen som er nedfelt i markaloven. Da Stortinget vedtok loven i 2009 var det etter lang kamp fra Oslo Arbeiderpartis side, og med sterk motstand fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Slike aktivitetssoner representerer et inngrep i naturområdene rundt byen, i strid med grensesettingen som er nedfelt i markaloven

Dette betyr selvsagt ikke at Nordre Aker Arbeiderparti vil sette seg i mot ethvert nytt aktivitetstilbud, men det må være opp mot markagrensa og ikke innenfor den.

I vårt bydelsprogram har vi særlig prioritert bedre tilrettelegging for funksjonshemmede. Vi er selvsagt også åpne for tilrettelegging av frilufts- og idrettsaktiviteter som kan få enda flere til å ta i bruk all den naturen som nærmest ligger utenfor våre stuedører her i Nordre Aker, men det skal ikke skje ved revisjon av den nåværende markagrensa, slik byrådet åpenbart legger opp til. For som det heter i Oslo Arbeiderpartis program til dette kommunevalget: «...tilrettelegge for idretts- og friluftsaktivitet i markas randsone, uten å forringe dagens håndtering av markagrensen».

Det er stadige angrep på markaloven; det være seg fra kommersielle eller politiske aktører. Nå er det det borgerlige byrådet som lanserer «aktivitetssoner».

Arbeiderpartiet har helt fra lovens tilblivelse i 2009 konsekvent slått tilbake alle forsøk på uthuling av den grense som er satt. Fordi vi vet at enhver ettergivelse, utløser nye initiativ for en oppmyking av loven. Og da er vi i gang.

Bente M. Larsen
1.kandidat, Nordre Aker Arbeiderparti
Nr. 28 på Arbeiderpartiets bystyreliste

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...