Nordre Aker Budstikke

NFF tar virusgrep – avlyser kamper i 2. divisjon, men Skeid får spille

Skeid kan nå lade opp til første kvalikkamp. Foto: ANDERS VINDEGG

Norges Fotballforbund (NFF) avblåser flere kamper i sluttspillet i 2. divisjon de to neste helgene for å hindre unødvendig smittespredning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2020 kl 13:45

NORDRE AKER: Det er fullføringen av avdeling 1 som nå kortes ned. Der er det kun Skeids gjenstående kamper mot Fredrikstad (14. november på hjemmebane) og Brattvåg (21. nvember på bortebane) som skal spilles som oppsatt. De fire øvrige kampene avlyses. Dermed er sesongen over for Alta, Hødd og Kvik Halden.

– Det er klart hvem som skal rykke opp og spille kvalifisering, så da mener vi at det er unødvendig å reise rundt og spille treningskamper med den smittesituasjonen vi har nå, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB.

Skeid-spiller soner karantene

Divisjonsforeningen, som representerer klubbene i 2. divisjon, støtter også opp om beslutningen.

– Ut fra sånn smittesituasjonen er nå og anbefalingene som foreligger fra myndighetene, har vi bestemt at disse kampene termineres. Hødd skulle for eksempel vært i Alta, og der er det oppblomstring, sier leder Kari Lindevik til NTB.

– Dette handler om å være med å ta samfunnsansvar og følge de anbefalingene som nå foreligger, sier hun videre.


Lindevik opplyser at årsaken til at Skeids kamper må gjennomføres som oppsatt, er at en Skeid-spiller skal sone kortkarantene i tiden som kommer. Dersom de to siste ordinære kampene hadde blitt avlyst, ville den aktuelle spilleren vært utestengt i det påfølgende kvalifiseringsspillet.

Skeid har allerede sikret seg annenplassen i sluttspillet og skal ut i kvalifisering om opprykk til 1. divisjon mot toerlaget i avdeling 2.

Kamp om annenplass

Dermed tar Skeid-turen vestover for å møre Brattvåg kommende helg.

– Brattvåg ønsker Skeid velkommen selv om de kommer fra rød sone, bekrefter Lindevik.

Kampene i 2. divisjon avdeling 2 vil spilles etter planen kommende helg. Der har Bryne sikret seg opprykk, mens Vard Haugesund, Asker og Egersund fortsatt kjemper om opprykkskvalifiseringsplass.


NFF-direktør Fisketjønn opplyser at det vil bli tatt en ny vurdering rundt denne avdelingen etter kampene kommende helg. Dermed kan kamper i siste runde bli avlyst.

Første kvalikkamp er 28. november mot 2. plassen i den andre avdelingen.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...