Nordre Aker Budstikke

Nesten 60 navneforslag til trappa

Hoppla-trappa? Astrid Moe Eikrem leder Hoppla-gruppa på Kjelsås, som allerde har tatt i bruk den nye trappa som treningsarena. Men hva skal trappa hete? Foto: Tiril Haga

Forslagene har strømmet inn etter at vi spurte hva den nye trappa mellom Akerselva og Maridalsveien bør hete.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KORSVOLL/KJELSÅS: Etter mange års lokalt engasjement ble endelig den tidligere gangforbindelsen mellom Akerselva og Maridalsveien gjenopprettet i juni, i form av en svært bratt trapp med godt over 200 trinn.

Gammel hoppbakke

Trappa går der unnarennet til den historiske hoppbakken Nydalsbakken lå, og i flere år var det en gangtrapp her, som ble fjernet av Oslo kommune da den etterhvert var blitt i for dårlig stand.

I slutten av juni spurte Nordre Aker Budstikke, og bydelsutvalget i Nordre Aker - som har myndighet til å navnsette trapper i bydelen - om hva den nye trappa bør hete.

Og forslagene har ikke latt vente på seg. 58 ulike navneforslag, fra i alt 117 forslagsstillere, har kommet inn på e-post.

Ikke uventet er det noen navn som går igjen: Skibakketrappa, Unnarennet og Nydalstrappa er navnene som er foreslått flest ganger.


Trappa går fra turveien ved Akerselva og opp til Maridalsveien. Men den er bratt! Foto: Tiril Haga

Trimtrapp

Men også Hoppla-trappa, etter treningsgruppa fra Kjelsås som testet treningspotensialet i trappa, sammen med Nordre Aker Budstikke, er foreslått av flere.

– Det er tungt å løpe i trappa, men I love it! sa Tove Vik Aasen, som er med i Hoppla-gjengen.

Mange har skrevet at de synes trappa er fin å trene i, og forslag som Melkesyra, Sliter'n, Hjertetrappen, Bratta og Trimtrappa er en håndfull eksempler på navneforslag som gjenspeiler akkurat det.

Ellers spiller flere av forslagene på området trappa ligger i, og de har stedsnavnene Brekke, Frysja, Akerselva, Nydalen og Korsvoll med i forsalget. Og så finner vi kombinasjonen mellom Korsvoll og Nydalen: Korsny-trappa.


Andre er Kongetrappa og Kronprinstrappa (etter daværende kronprins Olav som selv hoppet i Nydalsbakken), Himmeltrappa, Lykketrappa, Stålstigen og til og med Stairway to heaven.

Vinn kinobilletter

Også navnet Kinotrappa er foreslått. Kanskje ikke helt tilfeldig – Odeon kino på Storo premierer to personer med med to billetter hver til IMAX-salen. Det er den eller de som har foreslått vinnernavnet som får billettene. I det tilfellet hvor flere har foreslått samme navn, trekker vi to vinnere.

Juryen

Nå er alle de 58 ulike navneforslagene sendt til Ingeborg Brised Kraft (V), som er nestleder i bydelsutvalget. Juryen består av gruppelderne fra alle partiene som er representert i BU. Sammen skal de velge vinnernavnet.

– Kjempegøy at så mange har engasjert seg i å navngi trappa! Men, altså, 58 forslag...dette blir ikke lett, sier Kraft.

LES OGSÅ: En annen trapp i Nydalen er nå fjernet. I vinter ble den stengt etter skader

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...