Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nesten én milliard til idrett og fritid

- Dette blir et jubelår for Nordre Akers idrett. 20 - 25 nye idrettsmillioner

I løpet av 2015 til 2018 vil byrådet bruke nesten én milliard på idrett- og fritidstilbud. Allerede i neste års budsjettforslag ligger også penger til ny kunstgressbane på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:07

KRINGSJÅ/OSLO: Ifølge en pressemelding vil byrådet bruke 838 millioner kroner til investeringer i idrett- og friluftstilbud i perioden 2015 til 2018. I tillegg settes det av 140 millioner kroner til rehabilitering av anlegg. For Nordre Aker betyr det 20 - 25 ferske idrettsmillioner til neste år. Blant annet er ny kunstgressbane Kringsjå inne i budsjettforslaget for 2015.

Daglig leder i Lyn fotball, Ruth Anne Steffensen og leder for Sportsklubben Lyn, Sjur Skridshol, er naturligvis veldig  fornøyde med forslaget.

- Ja dette er veldig gledelig. Vi håpet jo på dette i fjor også, men da kom vi ikke inn i budsjettet. Dette vil  hjelpe på den sprengte banekapasiteten her, er Steffensen og Skridshol enige om.

Boble?

Ny kunstgressbane er priset til rundt ti millioner kroner. Den nye banen på Kringsjå er ikke budsjettert med undervarme. Det ville gjort prosjektet betydelig mer kostbart, men klubben har likevel planer om å sikre helårsdrift.

- Vi vil nå fremover også jobbe hardt  for å få til en «boble» over dette nye kunstgresset etterhvert, slik at banen likevel kan brukes hele året, sier Lyn-lederne.

Erik Skei, nestleder i Oslo Venstre og leder av Nordre Akers miljø-, plan- og samferdselskomité, synes også planene er gledelige.

- En ny kunstgressbane gir et løft for tilbudet til barn og unge. Tall fra Oslo Idrettskrets viser at Lyn har alt for liten banekapasitet. Det er imponerende hva klubben har fått til til nå, men selv med dette på plass må vi være oppmerksomme på klubbens anleggsbehov også i årene fremover, sier Erik Borge Skei.

- Et jubelår

Skei forteller videre at banen skal ferdigstilles i 2015, parallelt med et konkurranseanlegg for sandvolleyball - i regi av Koll IL - rett ved. Volleyballanlegget er nå også via budsjettforslaget fullfinansiert, med nye syv millioner kroner. I tillegg er forslått seks millioner kroner til rehabilitering av Korsvolls kunstgressbane i størrelse 11-er.

- Så er det også klokt at byrådet nå prioriterer vedlikehold. Korsvoll kunstgress er et godt eksempel. Når også ny hall står klar, ut fra planene om 3-4 år, får klubben et fantastisk anlegg. Vi vet også at Grefsen flerbrukshall snart åpner, kunstgress 7-er ved skolen og Linderudkollen skianlegg ferdigstilles i 2015. I sum legger det grunnlag for mye god aktivitet og gjør at dette blir et jubelår for Nordre Akers idrett, ifølge Skei.

Men budsjettforslaget skal til endelig behandling og vedtak senere i år.

- Jeg, og mange flere med  meg, vil nok bli kraftig overrasket, hvis noen av disse idrettsastsingene skulle bli tatt ut av forslaget igjen, sier Skei.

Historisk satsing

Byråden selv snakker om "historisk satsing", om planene for idrett og fritidsaktivieteter i Oslo fremover.

- Dette er en historisk satsing som vil komme svært mange til gode. Det er behov for flere anlegg, men samtidig må vi ta vare på det vi har. I 2015 prioriterer vi oppgradering av Jordal Amfi, Ekebergsletta og ett flerbruksbad, sier Guri Melby (V), byråd for miljø og samferdsel i pressemelding.

Det går videre frem at for å dekke behovet for idrettshaller, vil byrådet som hovedregel bygge flerbrukshaller fremfor gymsaler ved bygging av skoler. Neste år ferdigstilles som nevnt flerbrukshallen ved Grefsen barneskole, men også ved Ekeberg, Veitvet og Tegleverkstomta.

Byggestart i 2015

Øvrige anlegg som har byggestart i 2015:

  • Turnhall på Leirskallen
  • Kringsjå sandvolleyballanlegg
  • Nye kunstgressbaner på Tørteberg og Kringsjå
  • 7er kunstgressbane på Grefsen skole og Nordjordet

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...