Nordre Aker Budstikke

Stort bokmarked:

Nesten nye bøker, godt brukte bøker, gamle bøker og mange bokskatter

Lions Berg klare med nytt bokmarked, i Vestre Aker. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi har flere spennende førsteutgaver, frister Henning Stene i Lions. Til helgen inviteres det igjen til det store bokmarkedet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 12:32

BERG: I 1976 ble Bokmarkedet til Berg Lions Club arrangert for første gang. I år holdes bokmarkedet fra lørdag den 4. november til og med søndag den 12. november 2017.

Lions Berg har tradisjon for å holde bokmarkedet, i nabobydelen, på Vestre Aker Skole.

– Det er mange spesielle bøker i år. Gamle som nye. Godbiter, førsteutgaver, for boksamlere i alle kategorier. Når Bokmarkedet starter har klubben over 1.000 banankasser med bøker, tilsammen mer enn 40.000 bøker, fra pressemelding fra Lions.

Egil Råstad i Lions Berg viser frem noen bokskatter - som også vil være på markedet som åpner til helgen. Foto: LIONS BERG

Bokskatter

Henning Stene i Lions kan fortelle om noen skikkelige bokskatter.


– Spennende førsteutgaver til salgs i år, er blant annet Ibsen: Brand, Ibsen: En Folkefiende
Hamsun: Fra det moderne Amerikas aandsliv og Hamsun: Mysterier, ifølge Stene.

Markedet har nesten nye bøker, godt brukte bøker og gamle bøker for samlere. I tillegg selges det noter, tegneserier, plater, CD og musikkassetter. Etter èn uke skiftes de fleste av de usolgte bøkene ut. Fredag kveld, den 10. november bæres det inn flere bøker og settes i hyllene.

– Markedet har mange kunder som kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle, mens andre bare er lidenskapelig opptatt av å lese bøker. Medlemmene henter og mottar bøker hele året, videre fra pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lions Berg ga 100.000 til kjøp av narkotikahund

Bakkehaugen og bunkers

Bøker leveres hele året inn ved Bakkehaugen og Berg og Tåsen, hvor klubben disponerer en stor bunker som lager. Der blir bøkene sortert og lagret.


– Inntektene fra markedet går uavkortet til hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt. Blant annet til seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speideren, menighetenes ungdomsarbeide, Beito-leiren, Lions førerhundskole, øyeklinikker i
Uganda og Malavi, og en masse andre tiltak.

I tillegg til fra pressemeldingen står det at Vestre Aker Skole er en viktig samarbeidspartner for Berg Lions Club. Klubben låner gymsalen på skolen i nesten 14 dager. Lokalene er godt egnet for formålet. Lions støtter også skolens arbeid for elevene.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...