Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nettavisen kjøper dittOslo.no

Mediehuset Nettavisen AS kjøper dittOslo.no, og tar med det over driften av det lokale nettstedet fra 1. september. Foto: Skjermdump: Nettavisen

Nettavisen overtar dittOslo.no fra 1. september og Nordstrands Blad videreføres fra årsskiftet under Amedia-eide Østlandets Blad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2014 kl 10:25

OSLO: Det var 11. juni at styret i Mediehuset dittOslo bestemte å avvikle selskapet ved årsskiftet. Årsaken er svak lønnsomhet over lengre tid, og krevende markedsutsikter.

Samtidig ble det vedtatt at styret skulle jobbe videre med å finne løsninger for å videreføre de mest lønnsomme posisjonene i selskapet; den digitale posisjonen dittOslo.no og Nordstrands Blad som abonnementsavis.

- Gledelig

Nøyaktig én måned etter styrevedtaket kommer altså beskjeden om at det nå er funnet løsninger for disse to posisjonene.

- Det er gledelig at vi nå har funnet en løsning for noen av posisjonene og arbeidsplassene i dittOslo, sier konserndirektør Mari Velsand i Amedia og styreleder Pål Eskås i Mediehuset dittOslo.

For fredag ble det altså klart at Nettavisen kjøper dittOslo.no. og at Østlandets Blad kommer til å overta Nordstrands Blad.

- Det har vært viktig for Amedia å videreføre mest mulig av det som har livets rett, både av hensyn til de ansatte og de redaksjonelle journalistiske posisjonene. Vi er derfor fornøyd med å ha kommet fram til disse løsningene, sier Velsand og Eskås.

Trenger et lokalt nettsted

Mediehuset dittOslo har i dag 12 sonede gratisaviser, som til sammen dekker alle Oslos bydeler. I tillegg består mediehuset av nettsiden dittOslo.no og byguiden skjeriOslo.no. Målet har hele tiden vært å levere lokale nyheter til Oslos befolkning.

Fra 1. september står altså Nettavisen klare til å videreføre denne oppgaven digitalt.

- Nettavisen kjøper dittOslo.no fordi hovedstadsområdet trenger et lokalt nettsted med nyheter om det som skjer i Oslo. Landets største befolkningsområde gir gode muligheter både journalistisk og annonsemessig, sier administrerende direktør Gunnar Stavrum i Mediehuset Nettavisen AS.

Viktigst å bevare journalistikken

Daglig leder og ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo er fornøyd med at dittOslo.no nå videreføres hos Nettavisen.

- For oss har det vært viktig å kunne videreføre noe av det som har vært bygd opp gjennom mer enn hundre år; lokal journalistikk på Oslos premisser. Det er en by full av riks- og regionmedier, vi har vært det lokale alternativet. Å gjøre dette på ryggen av lokale gratisaviser i stort opplag viste seg vanskelig ettersom store annonsører fra høsten 2013 forlot papiravisene. Derfor er vi glade for at dette nå fremover skal skje sammen med en nasjonal stor aktør på nettet. Det viktigste var å bevare journalistikken og noen av arbeidsplassene, sier Bollingmo.

Han er også glad for at den tradisjonsrike abonnementsavisen Nordstrands Blad, fra 1925, skal videreføres i Amedia-regi.

Når det gjelder de andre lokalavisene vil disse opphøre som papiraviser fra årsskiftet dersom en ikke finner andre løsninger for disse.

I alt åtte av de 37 arbeidsplassene i Mediehuset dittOslo blir videreført gjennom posisjonene som drives videre under nye eiere. De øvrige medarbeiderne har fått tilbud om sluttpakke etter Amedias matrise.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...