Nordre Aker Budstikke

Niendeklassing debuterte på A-laget

2000-modellen Erik Botheim ble den første a-lagsspilleren for Lyn som er født på denne siden av årtusenskiftet. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Moro at Tresor lar juniorgutta får prøve seg, mye bra der, sier Lyn-debutant Erik Botheim (15). Det ble endelig poeng til Lyn. Kjelsås beholder tredjeplassen, mens sulten slo ut Skeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2015 kl 23:16

BISLETT: Søndag spilte Lyn 2-2 borte mot Ullern. Laget sto med kun ett poeng før kampen. Dermed tente det nye trenerteamet, med Tresor Egholm og Mikal «Mikkis» Aaserud igjen håpet hos supporterne, etter at Trond Andersen måtte gå i forrige uke.

– Startet ungt

«Lyn startet ungt, men Tresor Egholm og Mikal «Mikkis» Aaserud var ikke redd for å tenke yngre. Inn etter pause kom 2000-modell (!) Erik Botheim» skriver Lyns nettsider etter kampen.

Han er 15 år, og tiendeklassing ved NTGU først til høsten.

– Det var skikkelig gøy å spille, og jeg synes jeg fikk til bra ting på banen. Jeg er fornøyd med innhoppet mitt, sier Erik til Nordre Aker Budstikke, på telefon fra landslagssamling for gutter 15, i Porsgrunn.

Han fortsetter.


– Moro at Tresor lar juniorgutta få prøve seg, mye bra blant Lyns juniorer, sier han videre.

Erik spilte høyre kant i andreomgang.

– Vi startet kampen bra synes jeg, så dabbet det litt av. Men heldigvis tok laget seg opp igjen. Bra vi i hvert fall tok ett poeng, oppsummerer Erik.

– Flere A-lags kamper fremover tror du?

– Ja gjerne det, svarer 15-åringen.


– Dette var et veldig viktig poeng. Vi skulle gjerne hatt tre, og det er surt å slippe inn såpass enkle mål, men vi viser karakter ved å komme tilbake med ti mann. Det var mange spillere som gravde dypt i dag, sier trener Egholm til Lyns nettsider.

– Vi er opptatt av å få frem egne spillere. Det er morsomt å kunne gi dem sjansen. Det blir noen juniorfeil, men jeg synes de gjør veldig gode debuter, fortsetter han.

15 år gamle Botheim var nær ved målkjenning i sin første A-lagskamp. På pasning fra Eirik Bækkelund fikk han en avslutning fra cirka 18 meter og presset frem en retur fra keeper Opheim. Severin Torp Brørby gjorde et forsøk på å snappe den, men Opheim reddet sin egen retur.

Lyn scoret kampens første etter bare 15 minutter, ved Severin Brørby. Ullern utliknet åtte minutter før pause. Etter hvilen gikk ballen via en Lyn-spiller, og inn i nettet bak Sofus Rasmussen. Et bittert selvmål som sendte bortelaget i ledelsen. Men Lyn holdt hodet kaldt og Mahmod Hejazi sikret 2-2 tre minutter før slutt.

Sulten slo ut Skeid

Mens trenerbytte og sesongens andre uavgjort skaper optimisme i Lyn-leiren, er situasjonen en annen i Skeid. Naboen på Nordre Åsen, som faktisk var laget Lyn hentet sitt første poeng mot i bydeloppgjøret 1. mai, gikk på et 3-2-tap mot Holmen i Asker lørdag.


Optimismen våknet til liv i Skeid da laget slo Senja og kunne innkassere sin første trepoenger denne sesongen, 7. juni.

– Vi var mer effektive enn tidligere, sa Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold til Nordre Aker Budstikke etter kampen.

Mot serieleder KFUM uka etter ble det derimot nok et tap. Og lørdag måtte Skeid altså reise tomhendte hjem fra Asker, etter det som omtales som en begredelig kamp fra begge.

Denne gangen kan det se ut som om det var fastemåneden ramadan som slo ut Skeid-spillerne. I følge treneren hadde fem av de elleve som startet kampen, og to av innbytterne, ikke spist eller drukken noe før kampstart. At Skeid er en flerkulturell klubb er et pluss for laget, sier Hansen Wold til Dagsavisen. Han er likevel ikke begeistret for fasten.

– Jeg forstår at våre unge spillere gjør som deres foreldre sier, men å praktisere ramadan er ikke forenlig med toppfotball, sier Skeid-treneren til Dagsavisen.


Han understreker at spillerne ikke lønnes for innsatsen sin i Skeid, og at det derfor er lite klubben kan kreve.

– Ramadan startet torsdag morgen, så jeg merker det godt. Jeg ble svimmel ganske tidlig i kampen, sa Jibril Bojang til Dagsavisen etter kampen.

Kjelsås beholder tredjeplassen

Sist ut av Nordre Akers andredivisjonslag denne runden var Kjelsås, som møtte Stabæk 2 borte på Nadderud mandag kveld. Kjelsås har vært i en god flyt de siste ukene, og kunne notere fire seire før 0-0-kampen mot tabellens nummer to, Grorud, i forrige runde.

Før kveldens kamp lå Kjelsås og Stabæk 2 begge med 19 poeng, men Kjelsås eide tredjeplassen på bedre målforskjell. Begge lag kunne med seier mandag ta et godt steg opp, og havne poengmessig likt med Grorud på andreplass.

På Nadderud var det Stabæk 2 som kom best i gang, og scoret etter 25 minutter. Kjelsås utliknet sju minutter senere. Stabæk greide nok en nettkjenning, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1. Kjelsås tok seg sammen og fem minutter før slutt kom utlikningen og det ble poengdeling på Nadderud. Kjelsås beholder dermed tredjeplassen foran Stabæk 2 med et nødskrik.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...