Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Njård tar fektingen til Aktivitetsskolen

Njård fekting får penger fra Oslofondet.

Utøverne får trent hurtighet, balanse og reaksjonsevne. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Njård fek­ting får pen­ger fra Oslofondet og kan snart til­by fek­te­kurs til Ak­ti­vi­tets­sko­le­ne i by­de­len.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MAKRELLBEKKEN: Etter at Bartosz Piasecki vant fekte-sølv for Norge i London-OL i 2012, har fektesporten opplevd et oppsving i Norge. Men det er begrenset med oppmerksomhet rundt idretten.

Viktige ferdigheter

- Som en liten idrett sliter vi med å nå ut. I Frankrike og Italia er fekting en del av gymundervisningen i skolen. Fekting trener fundamentale ferdigheter som kroppskontroll, konsentrasjon og hurtighet, sier Erik Storelv, styreleder i Njård fekting.

Det bekrefter klubbens unge medlemmer.

- Etter at jeg begynte med fekting har reaksjonsevnen min blitt mye bedre, sier Ulrik Engedal Leskovsky (10).

- Man blir mye smidigere, og får også bedre balanse, supplerer Benjamin Grinnen Ulyonovsky (10).

- Etter at jeg begynte med fekting har jeg også merket at jeg har fått bedre fantasi, sier Danial Morad Siassarani (10).

Njård fekting får 12.500 kroner fra Oslofondet til innkjøp av kordesett til helt nye kurs for 6-8-åringer, som starter opp i 2015.

OSLOFONDET: Kim Leskovsky (Njård), Tore Sande (Hafslund) og Tore Bollingmo (dittOslo), med Danial, Benjamin og Ulrik. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Nybegynnerkurs

- For disse pengene får vi kjøpt plastkårder og vester til bruk for de yngste. Kurset skal tilbys skolene i nærområdet gjennom Aktivitetsskolen. Kursene skal ha fokus på kårdelek og allmenne fekteferdigheter. Vår erfaring er at barn i den alderen har en naturlig glede og spenning ved å fekte, sier Kim Leskovsky, som sitter i styret i Njård fekting.

- Dette er et tiltak som kommer mange til gode, og er midt i blinken for Oslofondet, sier ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo, som ønsker lykke til med rekrutteringen av unge fektere.

For de tre tiåringene som allerede har fektet i et par år, er fremtidsmålene klare:

- Jeg har lyst til å komme til OL og VM, og bli berømt for fektingen, sier Benjamin.

- Målet er å vinne gull, ikke bare sølv, smiler Ulrik lurt.

Oslofondet er et samarbeid mellom Mediehuset dittOslo, som blant annet gir ut Ullern Avis, Akersposten og Nordre Aker Budstikke, og kraftselskapet Hafslund. I 2014 blir 250.000 kroner delt ut til lokale barne- og ungdomsaktiviteter i Oslo. I hver av de fire utdelingsrundene får fire søkere fra forskjellige steder i byen 12.500 kroner hver.

Det­te er den siste ut­de­lings­run­den i 2014, og i til­legg til Njård fek­ting, fikk Hau­ge­rud IF sjakk, Vålerenga bas­ket og Eke­berg sko­le­korps pen­ger.

Les mer om Oslofondet her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...