Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

«Noe må gjøres i Lettvintveien»

Det er mye trafikk i Lettvintveien, og foreldre er fortvilet over trafikksituasjonen i veien. Her etter at Grefsenveien stengte for gjennomkjøring i desember 2018, og mer trafikk ble flyttet over til Lettvintveien. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

MENINGER: – Forslaget om å gjeninnføre enveiskjøring er like aktuelt i dag, skriver nestlederen i bydelsutvalget (BU). BU vedtok 9. mai en uttalelse der de ber om strakstiltak på skoleveiene, blant annet i Lettvintveien (se vedtaket nederst i innlegget).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2019 kl 15:01

I 2008 foreslo den daværende Miljø-, plan- og samferdselskomiteen i bydelen at Lettvintveien igjen burde bli enveiskjørt. Lettvintveien hadde tidligere vært enveiskjørt, men ble omskiltet i forbindelse med arbeid i Storokrysset. Komiteen foreslo videre at bussen burde kjøre ned Lettvintveien og opp Kapellveien, altså enveiskjøring i hver sin retning.

Ingen av forslagene som ble vedtatt den gang ble gjennomført, og i ti år har beboerne i Lettvintveien sett skolebarn og andre myke trafikanter forsøke å ta seg trygt frem mellom biler og lastebiler i høy hastighet. Det har vært målt biler i over 70 km/t, og i enkelte tilfeller kjører lastebilene opp på fortauet for å komme seg raskere frem.

LES OGSÅ: Disenforeldre på Rådhuset med krav om tryggere skolevei

Ingeborg Briseid Kraft (V). Foto: Karl Andreas Andreas Kjelstrup

Nylig kunne vi lese i Nordre Aker Budstikke at det skal bygges en fartshump i Jutulveien på grunn av økt fartsnivå. Av samme grunn er det på høy tid at det etableres en fartshump i Lettvintveien. Forslaget fra 2008 om å gjeninnføre enveiskjøring er like aktuelt i dag. Kanskje bør også fartsgrensen settes ned fra 40 til 30 km/t.


Bydelsutvalget i Nordre Aker har nå vedtatt en uttalelse der vi ber om at det iverksettes tiltak i Lettvintveien umiddelbart. Det er helt nødvendig å trygge skoleveien for barna på Disen.

Bydelsutvalgets vedtak 9. mai 2019

Bydelsutvalgets enstemmige vedtak i sak Sak 85/19 Tryggere skolevei i bydel Nordre Aker, ble:

Bydelsutvalget i Nordre Aker er gjort oppmerksom på at foreldre og FAU i bydelen melder om utrygge skoleveier. Det er særlig uttrykt bekymring for skoleveier i tilknytning til Kringsjå, Disen og Kjelsås skoler. For de to sistnevnte har ombyggingen av Grefsenveien forverret situasjonen ytterligere. Det er opprettet underskriftskampanjer for tryggere skolevei ved to av skolene der flere hundre har signert.

Bydelsutvalget deler bekymringene til foreldre og FAU og ber om at det vurderes iverksettelse av midlertidige og permanente tiltak for å trygge skoleveiene i bydelen. Komiteen er klar over at det i 2017 ble gjennomført fartssoningstiltak i enkelte veier, men mener beskrivelsen av dagens situasjon fordrer nye initiativ. Det er også nødvendig å se på trafikksikkerhetstiltak utover fartssoning.

Grunnet veiarbeid i Grefsenveien må det snarest mulig settes opp skilt med 30 km/t og anlegges fartsdempende tiltak i gatene tilstøtende Disen skole, i første omgang Kjelsåsveien, Lettvintveien. Det bør også løpende vurderes tilsvarende tiltak i andre veier.

Bydelsutvalget ber om å få seg forelagt en ny helhetlig gjennomgang av alle skoleveier i bydelen, slik at vi sikrer trygge skoleveien i fremtiden.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...