Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Noen vil betale 3500 kroner for denne

Men det finnes bøker for de aller fleste hva gjelder pris og sjanger, når Lions for 38. gang arrangerer bokmarked i byen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2013 kl 15:35

NORDRE AKER: Bokmarkedet til Lions Club Oslo/Berg ble arrangert for første gang i 1976. I år blir markedet fra og med 2. november til og med søndag 10. november, på Vestre Aker Skole.

 - Nytt i år er at over 250 spesielle bøker vil bli solgt på nett og auksjon i samarbeide med skanfil.no, kan Lions Henning Stene fortelle.

Bud på 3500 kroner

Denne for eksempel, har det allerede kommet inn et bud på hele 3500 kroner på, røper Stene, og viser frem en gammel (1894) og ærverdig førsteutgave av Pan av Knut Hamsun.

Han frister eller med mange andre spesielle bøker.

LES OGSÅ: KJEMPEØRRET DUKKET OPP I PYNTEDAM

- Gamle som nye. "Godbiter", førsteutgaver, for boksamlere i alle kategorier. Når bokmarkedet starter har klubben over 1000 banankasser med bøker, tilsammen mer enn 40.000 bøker.

- Bøkene har blitt sortert i over 30 kategorier, bl.a. kunst, historie, lokalhistorie, krig, barnebøker, hobby, sport, religion, romaner, pocketbøker i alle varianter og på mange språk, men mest norsk og engelsk, lyrikk, kokebøker, ordbøker - bøker for enhver som liker bøker, legger Stene til.

Nye bøker fylles på

Etter én uke skifter arrangørene de fleste av de usolgte bøkene ut. Fredag kveld bæres det inn nye bøker til hyllene.

- Markedet har mange kunder som kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle, mens andre bare er lidenskapelig opptatt av å lese bøker, forteller Stene.

Han forteller videre at Lions-medlemmene henter og mottar bøker hele året. Bøkene bringes til Bakkehaugen hvor klubben disponerer en stor bunker. Inntektene fra markedet går uavkortet til hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt.

LES OGSÅ: DENNE HUNDEN KOSTER 100.000 KRONER

Blant annet til seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speideren, menighetenes ungdomsarbeide, Beito-leiren, Lions førerhundskole, og også til øyeklinikker i Uganda og Malavi.

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...