Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Noen voksne tar oss ikke seriøst

Men Neil (14) fra Nordre Aker gir ikke opp sitt engasjement.

Glasshuset ligger ved Nordberg ungdomsskole i bydel Nordre Aker. Selv bruker nestleder i Ungdomsrådet, Neil Kaushik flere av tilbudene Glasshuset tilbyr. Foto: Foto: Marte Thorsdal Haugen

Neil Kaushik (14) jobber for at ungdom i bydelen skal få det bedre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2015 kl 09:48

NORDBERG: - Den største utfordringen for oss i Ungdomsrådet er å bli hørt. Det er mange voksne som ikke tar oss seriøst, forteller nestleder i ungdomsrådet i Bydel Nordre Aker, Neil Kaushik fra Nordberg.

Han står i mørket utenfor Glasshuset ved Nordberg skole. Dette er et av flere steder i bydelen ungdom kan komme i skoletiden og på kveldstid.

Tre prioriterte saker

Ungdomsrådet er et politisk uavhengig råd som jobber for at ungdom i bydelen skal få det bedre. Rådet består av ti medlemmer og fire varamedlemmer, og alle er mellom 13 og 18 år. Medlemmene møtes en gang i måneden på Glasshuset eller i bydelsbygget ved Nydalen.

- Nå har vi har tre prioriterte saker som vi jobber med: Anonym retting på prøver, endre «unge og rus»-opplegget som man har i åttendeklasse fordi vi mener det er utdatert, og vi har fått en ny avdeling ved Trikkehallen på Kjelsås, så vi holder på å gjøre det i stand der. Vi jobber også med saker som vi får inn fra ungdommer og voksne i bydelen, sier Kaushik.

Saken hans ble valgt

Neil Kaushik ble med i ungdomsrådet fordi han møtte engasjerte elever som ønsket å forandre noe, og fordi han selv hadde ting han ønsket å endre.

- Jeg ønsker at prøver skal bli rettet anonymt fordi mange elever ikke tør å si fra til læreren at de føler seg urettferdig behandlet. Da alle i bydelen var samlet på ungdommens bydelsutvalgsmøte (UBUM) bestemte vi at dette skulle være en av de tre prioriterte sakene. Det var kult at det var min sak som ble valgt, sier Kaushik.

Erlend B. Helland er sekretær i ungdomsrådet og mener det viktigste arbeidet de gjør er å støtte ungdoms prosjekter økonomisk.

- Ungdomsrådet er viktig fordi ungdommers stemme skal bli hørt, forteller han.

Deler ut penger til ungdomr i bydelen

Hvert år får ungdomsrådet i overkant av 120.000 kroner som skal gå til ungdommene i bydelen. I fjor gikk pengene blant annet til Glasshuset som søkte om penger til nye pc-er og nytt interiør, revyer og akustisk kveld på Trikkehallen.

- Kriteriet for å få penger er at pengene skal gagne ungdom, sier Helland.

- De som har fått penger og hjelp fra oss har vært veldig fornøyde, men det er mange som ikke vet om oss, og vi jobber derfor hele tiden for å fortelle folk hvem vi er og hva vi driver med, sier Neil Kaushik.

Driver ikke bare med politikk

Noen ganger føler han seg litt eldre enn vennene sine, for eksempel hvis det er snakk om politikk eller hvis de har diskusjoner i timene på skolen.

- De fleste vennene mine synes nok at politikk er kjedelig og ubrukelig, men det er også noen som mener det er viktig.

I tillegg til å være med i ungdomsrådet er Neil Kaushik medlem i AUF. Men på fritiden driver han med andre ting.

- Da spiller jeg også piano, henger med venner og spiller en del videospill, sier Kaushik, og så ler han litt:

- Slike ting ungdommer driver med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...