Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nok en romleir ryddet

I fjor høst ble en romleir ryddet ved Songsvann. Siden den gang har det blitt flere ryddesjauer. Foto: Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Politiet bisto torsdag med rydding av nok en romleir på Songsvann. Det er bare noen dager siden sist.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2014 kl 08:04

SONGSVANN:  Bymiljøetaten er i ferd med å rydde nok en romleir ved Sognsvann, opplyser politiet til dittOslo på torsdag.

- Politiet har vært på Songsvann klokken tolv for å bistå Bymiljøetaten, sier førstebetjent ved ordensavdelingen på Majorstuen politistasjon, Magne Økland.

Det er Statsbygg som er grunneier på stedet. Bymiljøetaten har ansvar for ryddingen. Ryddingen skjer bare åtte dager etter sist gang det ble ryddet en romleir på Songsvann.

12 telt

Økland forteller at det er to leire som har etablert seg på stedet.

- I en er det åtte telt, i den andre er det fire telt, forteller Økland.

Økland opplyser om at det ikke var personer i leirene da politiet kom på stedet.

- Alt blir likevel fjernet. Det er ikke lov å campe i over to døgn, sier han til dittOslo.no.

Vanskelig å stoppe ulovlig camping

Det ble også ryddet vekk flere leire fra stedet i fjor høst. Økland sier at politiet ikke kan hindre folk i å slå leir.

- Det er vanskelig for politiet å hindre det. Det er grunneiers ansvar. Skulle vi hindret oppsetting av leire, så måtte vi stått der hele tiden, sier han.

Økland forklarer at de politiet ofte bistår når Bymiljøetaten rydder slike leire.

 - Rydding er noe som skjer fortløpende, når noen camper utover det lovlige. Men det tar ofte både tid og resursser, sier førstebetjenten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...