Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker-boligen nominert til arkitekturpris

Godals vei 33. Foto: Plan- og bygningsetaten

Tomannsboligen er tegnet av arkitekt Knut Hjeltnes AS, og ligger i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2021 kl 16:56

TÅSEN: 14 bygg er nominert til Oslo bys arkitekturpris:

Av 29 påmeldte prosjekter gikk 14 gjennom nåløyet til juryen.

– Det ville vært lett å ta med flere, umulig å knipe mer, sier Tanja Lie, leder for Rådet for byarkitektur i saken i ByplanOslo.

Et bygg - en tomannsbolig - ligger i Nordre Aker, i Godals vei 33, er også nominert. Arkitekt er Knut Hjeltnes AS, hele boligen er på 415 kvadratmeter.

– Kanskje har aldri kvaliteten på de nominerte vært høyere enn i år, sier leder for Rådet for byarkitektur, sier Lie videre i saken.

Befaring

Hun og resten av rådet var på befaring i de 14 bygningene og anleggene i begynnelsen av august. Hun peker på den store variasjonen i de nominerte.

– Det er avanserte ombruksprosjekter som gir liv til byens gamle praktbygg og rivningstruede industribygg, boligprosjekter som videreutvikler byrom, tydelige signalbygg, innovative fasader og grønne gater og plassrom som både er vakre, uformelle og brukbare for alle - her kan du lese hele saken, og se hvilke andre bygg som er nominert.

De 14 nominerte blir vist frem i en utstilling på Fridtjof Nansens plass fra 16. september til og med 31. oktober. De tre finalistene til prisen blir valgt ut fra disse 14 og vil bli avslørt under utstillingsåpningen. Vinneren vil offentliggjøres og prisen vil bli delt ut av ordføreren i Oslo rådhus 14. oktober 2021.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...