Nordre Aker Budstikke

Nordberg-jenta spås å bli Norges nye skøytestjerne

Ragne Wiklund fra Nordberg, 18 år gammel, og omtalt som Norges nye kommende skøytestjerne. Foto: NORGES SKØYTEFORBUND

Men det er ikke bare det å gå på skøyter, som Ragne liker å holde på med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2019 kl 12:46

NORDBERG: Lokale skøyteløper Ragne Wiklund (18) fra Nordberg, og orienteringskløper fra Nydalen Skiklub, er junior, men konkurrerer mot seniorene. Denne helgen var det EM på skøyter i allround, i Italia.

– Hun går så bra i så tidlig alder at det er vanskelig å se noen spesielle begrensninger.

Det er NRK som refererer egen skøyteekspert, Even Wetten.

NRK skriver videre at superlativene sitter løst etter at Wiklund fredag først gikk inn til ny personlig bestenotering utendørs på 500 meter, før hun gjorde det samme på 3000 meter. I tillegg at Edel Therese Høiseth mener det er bare tid om å gjøre, før Ragne er en av de aller beste.

– Kan bli verdens beste

– Hun har vist at hun hever seg i konkurransene. Det virker som om hun er en person for de store anledninger. Ragne kan bli verdens beste, sier Høiseth til NRK - her kan du lese hele saken.


– Jeg synes jo at det er veldig gøy og motiverende å høre dette! I tillegg, det er litt skummelt også, da jeg føler et litt ekstra press på å gjøre ting riktig, sier Ragne Wiklund til Nordre Aker Budstikke, mandag.

Hun fortsetter:

– Mitt neste mål på skøyter nå er junior-VM, som kommer helgen i etterkant av VM enkeltdistanser, så satser på god form begge de helgene, forteller Ragne, som også er ivrig orienteringsløper i Nydalen Skiklub.

– Til sommeren kommer jeg nok til å fortsette med orientering og prøve å kvalifisere meg til junior-VM i år også. Både trenerne og jeg er enige om at orientering er bra utholdenhetstrening og at det er en fin avkobling for meg.

Kvinneklassen

Nettavisen oppsummerer resultatene i kvinneklassen, i EM på skøyter i allround, i Italia:


– Nederlandske Antoinette de Jong vant suverent, foran tsjekkiske Martina Sábliková og den italienske hjemmefavoritten Francesca Lollobrigida. Ida Njåtun ble norske på 10.-plass. På plassen bak fulgte Ragne Wiklund, mens Sofie Karoline Haugen ble nummer 14. Det er kun de åtte beste i sammendraget som får gå den avsluttende 5000-meteren, og ingen av de norske fikk være med på den, les hele saken her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...