Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nordbergjenta Andrea: National Player of the Year i USA

- Veldig spesielt for meg, jeg har jobbet meg tilbake etter ett knust krageben, en brukket tå og en brukket nese dette året.

Andrea Skjold Frøshaug (22) er "årets spiller" i amerikansk collegefotball. - Veldig spesielt for meg, jeg har jobbet meg tilbake etter knust krageben, en brukket tå og en brukket nese dette året, forteller Andrea.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:08

NORDBERG/USA: Andrea Skjold Frøshaug, tidligere Korsvoll, Lyn og Røa-spiller studerer ved Embry-Riddle Aeronautical University i Florida.

- Collegelaget jeg spiller for hadde store ambisjoner om å vinne den gjeveste tittelen (National Champions) i Universitetsligaen NAIA i år, men vi røk dessverre ut i semifinalen etter et mål på overtid. Det var skikkelig trist, forteller Andre.

- Gigantisk plaster

Men den gjeve utmerkelsen «National Player of the Year» ble "et giganstisk plaster på såret".

- Det var veldig spesielt for meg ettersom jeg har jobbet meg tilbake etter ett knust krageben, en brukket tå og en brukket nese dette året. Jeg kunne nesten ikke tro det da jeg hørte om utmerkelsen, men en fantastisk beskjed å få, forteller Andrea.

Hun er altså årets spiller i NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics).

- National Player of the Year" er absolutt den mest ettertraktede individuelle prisen i ligaen. Det er første gang i historien noen fra Embry Riddle har fått denne æresbevisningen, ifølge Andrea.

- Rundt 3000 spillere

Hun forteller at det er tre divisjoner i USA som er uavhengig av hverandre. Andrea vant tittelen i NAIA divisjonen, 260 universiteter og colleges er knyttet til NAIA. Det er 22 Conferences i NAIA, eller serier. Hver av seriene har mellom 7 og 14 lag. Fra disse seriene går de beste lagene til "The National Championship", som er sluttspillet for de høyest rangerte lagene.

- Det var i dette sluttspillet vi kom til semifinalen. Så jeg regner med det er rundt 3000 spillere i NAIA totalt, og mange landslagsspillere fra hele verden, sier hun.

Andrea skal fullføre en bachelor i Business Administration (økonomi og administrasjon) før hun flytter tilbake til Norge. Hun har 1.5 år igjen.

Røa Dynamite Girls

- Jeg satser på å fortsette i Røa Dynamite Girls, som er klubben jeg forlot til fordel for USA. Jeg føler jeg har utviklet meg som spiller her i USA, så jeg ser fram til å komme hjem til Røa og være med å bidra der. Gleder meg veldig til det, sier Andrea.

Hun anbefaler alle som har muligheten til å dra til USA og spille fotball.

Fotball og utdannelse

- I tillegg fantastisk å lære en annen kultur og universitets system å kjenne, samtidig som man lærer seg flytende engelsk. Attpåtil kan jeg gjøre det jeg elsker - som er å spille fotball, sier Andrea, og forteller at hun har fått muligheten gjennom til både utdannelse og fotballspill gjennom fotball scholarship program, eller stipend.

Andrea er også spesielt god på skolen - noe hun også har mottatt en æresbevisning på - sjekk linken.

- Det er en helt annen kultur rundt idrett her i USA som er utrolig flott og inspirerende. Veldig gøy å få være en del av det, sier årets spiller i amerikansk collegefotball.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...