Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker-bedrift får 25 millioner kroner fra EU

Sensibel-teamet i Forskningsparken. Foto: Privat

Bedriften sensiBel i Forskningsparken får 25 millioner kroner i tilskudd og tilbud om 42 millioner kroner i egenkapital fra EU. Bedriften får dermed tilbud om totalt 67 millioner kroner til å utvikle sin mikrofonteknologi videre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

FORSKNINGSPARKEN: Det er Innovasjon Norge som melder om den gode nyheten for bedriften sensiBel, som ble startet tilbake i 2016, som en avlegger fra SINTEF.

– Vi er utrolig stolte og ydmyke over å ha blitt tildelt prosjektstøtte og tilbud om egenkapital fra EUs EIC Accelerator, sier Sverre Dale Moen, administrerende direktør i sensiBel, i pressemeldingen.

– Mikrofonen vi utvikler sprenger grenser innenfor flere fagområder. Støtten fra EU gir oss muligheten til å sette opp tempoet i produktutviklingen, og gjøre klar for produksjon av store antall.

– Det er gode nyheter at norske bedrifter når opp i konkurransen om EU-penger til forskning og innovasjon. Her er det store muligheter for flere bedrifter med spennende teknologiske løsninger, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i meldingen.

– Unikt

SensiBel har ifølge Innovasjon Norge utviklet en unik teknologi: En mikrofon som knapt er større enn et fyrstikkhode, men med høy ytelse, lite støy og mange bruksområder. Mikrofonen er egnet til bruk i stemmestyring, hodetelefoner med støykansellering, videokonferanse-systemer og lydopptak med profesjonell kvalitet i kameraer og mobiltelefoner.


– Vi har en unik og patentert teknologi med et stort internasjonalt marked, hvor det er store muligheter til å ta en klar posisjon, noe vi har en klar ambisjon om å gjøre, sier Sverre Dale Moen.

Med gode hjelpere på laget

SensiBel har blant annet fått 1,5 million kroner i oppstartlån fra Innovasjon Norge, i tillegg til midler fra Norges forskningsråd. Støtten har gjort det mulig å utvikle teknologien og klargjøre konseptet for kundene og investorene.

– Støtten vi har fått fra Innovasjon Norge i hele søknadsprosessen har vært fantastisk, og spesielt generalprøvene før intervjuet i Brussel, som virkelig utfordret oss og gav oss detaljerte kommentarer som var avgjørende for vår suksess, sier Dale Moen.

– Det er mer å hente for norsk næringsliv i EU, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

– Norske bedrifter som leverer teknologi og løsninger på felles samfunnsutfordringer bør i enda større grad benytte seg av de mulighetene EU tilbyr. Vi er her for å bistå dem.


Norske oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter som kommer videre etter å ha søkt støtte fra EUs EIC Accellerator-program blir invitert til Brussel for å vise fram sitt prosjekt og sin bedrift foran en jury. Innovasjon Norge tilbyr gratis trening i Oslo og i Brussel.

Den europeiske juryen la vekt på at sensiBel er et solid selskap med innovativ teknologi som skaper eller driver et nytt marked. Tidspunktet ble også vurdert som riktig med tanke på behovet i markedet. Ved hjelp av tilskudd og egenkapital fra EIC Accelerator kan sensiBel gå fra prototypen til kommersialisering, overføre teknologien til partnere for produksjon og styrke forretningsmodellen og markedsføringsstrategien.

EIC Accelerator er tilgjengelig for innovative bedrifter og nystartede selskaper med internasjonale ambisjoner og stort potensial for vekst. Ordningen tilbyr finansiering, coaching og akseleratortjenester. (Kilde: Innovasjon Norge)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...