Nordre Aker Budstikke

– Nordre Aker er ledestjerna

Sa barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og klippet den røde snoren til nye Bråtenalleen barnehage, med god hjelp fra barna i byens nye og første plussbarnehage. Bli med en tur inn og se.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2017 kl 16:25

GREFSEN: Bydel Nordre Aker har all grunn til å være stolt av den flotte nye barnehagen i Bråtenalleen.

– Dette er en stor dag for Bydel Nordre Aker, og ja, vi er stolte av denne barnehagen. Ikke bare er barnehagen fantastisk flott, men i tillegg er det to pedagoger på hver avdeling. Det er det ikke i alle barnehagene i bydelen som har, men det er målsetningen vår, rakk bydelsdirektør Øyvind Skjønning Henriksen å si til lokalavisa, før barnhagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og andre var klare til å sette i gang den formelle åpningen av Bråtenalleen barnehage.

Valgløfte

Seksjonssjef for barnehagekontoret, Hege Cecilie Eikseth, ønsket velkommen, før barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) overtok, og startet med å fortelle om hendelsen for seks års siden, i 2011. Da brant nemlig tidligere Bråtenalleen barnehage ned.

– I motsetning til det tidligere byrådet, så ønsket vi ikke å selge tomten, men derimot gikk vi til valg på å bygge opp igjen Bråtenalleen barnehage. Og nå står vi her, sa byråden.

– Ledestjerna

Før hun roste bydelen opp i barnehageskyene.


– Nordre Aker Bydel har aldri vært en del av den statistikken som har vært på dårlig barnehagedekning. Dere er ledestjerna på dette området i Oslo, og denne barnehagen er byrådets visjon i et nøtteskall. En visjon om en grønnere, varmere og skapende by med plass for alle. Barnehagen er bygget etter bærekraftige prinsipper – altså grønnere, den er varmere fordi her er det mange voksne med høy kompetanse til å ta vare på barnas utvikling. Skapende, for barnehagen er jo et sted for lek og læring, og når man åpner nye plasser, ja da blir det barnehageplass til enda flere.

I sak i Nordre Aker Budstikke 8. november er nyheten om at Bydel Nordre Aker har full barnehagedekning, og at «det er mulighet til å få barnehageplass i løpet av ti minutters tid, hvis man ønsker det». Og også i plussbarnehagen i Bråtenalleen er det per i dag ledige plasser.

Plusshustandarden innebærer blant annet at bygget produserer sin egen strøm, ved hjelp av solcellepaneler.

- Alle barnehagene blir moderne og trygge barnehager med godt arbeidsmiljø for barn og voksne. I tillegg til at de skal bruke mindre energi enn de produserer gjennom året, skal de også bygges på en måte som gir minst mulig miljøbelastning, fra tidligere pressemelding om barnehagen, fra Omsorgsbygg Oslo KF.

Plusshus betyr at bygget, i tillegg til å produsere strøm ved hjelp av solenergi, har en godt isolert bygningskropp, effektiv belysning og ventilasjon. Det er boret 200 meter dype energibrønner som gir romoppvarming og delvis også varmt tappevann.

90 prosent av levetiden - i et bygg

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) takket også for bra jobba til Omsorgsbygg Oslo KF, som er byggherre for den kommunale barnehagen, under åpningen tirsdag.

– Dette er den flotteste bydelen, med flotteste barnehagen. Og ikke minst er jeg veldig glad for at trærne på uteområdet er tatt godt vare på, sa han.

Omsorgsbyggs administrerende direktør Per Morten Johansen var ikke noe mindre stolt av å være med å åpne hovedstatdens første plussbarnehage.

– Vi er veldig stolte av dette bygget. Vi tilbringer faktisk 90 prosent av livet vårt i et bygg. Vi drar fra et bygg til et annet. Da er det viktig at bygget vi er i, er et godt sted å være! Som her, høyt under taket - store vinduer, og ikke minst god luft å puste i.

Vant i barnehagelotto

Sistnevnte kan skrives under på - det er virkelig noe veldig bra med innelufta i Bråtenalleen barnehage.

Det synes også pappa Jonas Øie, som ikke er redd for å si at det føles som å ha vunnet i barnehagelotto, å få pass til førstefødte i Oslo nye miljøvennlige barnehage.

– Nå har vi ikke vært her veldig lenge, men alt virker veldig positivt. Og ikke minst er luften inne veldig bra, og så fint med store rom, sier Jonas Øie med lille Aiden Øie Anderson på 13 måneder på fanget.

De bor på Årvoll, men der var det i motsetning til i Nordre Aker, ikke ledige barnehageplasser.


– Så da ble det jo veldig bra, å få plass her i stedet. Det er bare gøy å levere Aiden her om morgenen. I tillegg så satt vi stor pris på barnehagens hjemmebesøk, før Aiden startet her, legger den fornøyde faren til.

Hybridbarnehage

Mamma Heidi Daaland er ikke noe mindre fornøyd.

– Dette virker veldig bra, men dette er kun andre dagen til Andreas. Så blir det spennende å se fremover, det er jo en litt sånn hybridbarnehage, mer basebarnehage, enn lukkede egne avdelinger, sier hun.

– Så satser vi på at Kristian kan begynne her etter jul en gang, legger hun til.

LES OGSÅ: Full barnehagedekning i Nordre Aker: – Ingen grunn til å fremstille det negativt!

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke har for mange barnehageplasser - det koster!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...