Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker har et bydelsbibliotek, men hvor er det egentlig?

VIL HA SYNLIGERE BIBLIOTEK: Kultur- og oppvekstkomiteen, ved (f.v.) Kathrine Nitter (V), Bernt Sverre Mehammer (SV), Bente M. Larsen (Ap), Sidsel Kjeldaas Salte (H) og Bjørn Gilbert (Ap). Kristin Vik (H) og Kjetil Berkvist (Frp) var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: PRIVAT

Visste du at bydelen nylig har fått sitt eget folkebibliotek? Det har vært etterlengtet lenge, men enkelt å finne er det ikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2015 kl 14:36

NYDALEN: – Det har lenge vært et ønske fra lokalbefolkningen å få på plass et bibliotek i bydelen vår - et knutepunkt som bygger broer mellom kulturer og generasjoner, sier leder i bydelens kultur- og oppvekstkomité, Bente M. Larsen (Ap).

Lokalpolitikerne har ønsket seg et bibliotek i Nordre Aker i mange år, og så muligheten da arbeidet med Nydalen videregående skole kom i gang for noen år tilbake.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Enstemmig for bedre skilting

3. april i år åpnet folkebiblioteket formelt på Nydalen videregående skole. Biblioteket er en filial av Deichmanske bibliotek og kombinerer skolebibliotek med folkebibliotek.

– Det viser seg imidlertid at folk ikke kjenner til biblioteket fysiske plassering. Kultur- og oppvekstkomiteen har derfor jobbet med å få på plass bedre skilting, sier Larsen.

I tirsdagens kultur- og oppvekstmøte gikk komiteen enstemmig inn for å få til en bedre skilting.

– Vi kan ikke skjønne annet enn at dette vil bydelsutvalget gi sin støtte til, sier lederen av kultur-og oppvekstkomiteen.

– Skilt raskt på plass med ja i bydelsutvalget

Frem til byggeprosessene i Nydalen er ferdigstilt, vil det være snakk om en midlertidig skilting. Det er ikke nødvendig å søke til kommunen om midlertidig skilting, så det skulle være mulig å få dette på plass rimelig fort, forklarer Larsen.

– Vi håper dette vil gjøre biblioteket mer kjent slik at mange flere får gleden av å bruke det, sier hun.

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger bekrefter at bydelen har diskutert skiltproblematikken med biblioteket, og også vært i kontakt med Avantor som er største grunneier i Nydalen.

– Er bydelsutvalget enig vil administrasjonen ta kontakt med Avantor på nytt for å få opp midlertidig skilting, noe Avantor nok kan gjøre forholdsvis raskt, sier Winger.

Bydelsutvalgets neste møte er torsdag 7. mai.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...