Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nordre Aker har et stort potensial innen frivillighet

– I bydel Nordre Aker er tilbudet av foreninger og lag variert, du kan være med på alt fra ski og fotball i Lyn, Koll og Kjelsås til kor og rockeband, skriver Gaute Gaasemyr. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Privat

KOMMENTAR: Nordre Aker er en aktiv bydel. Slik ønsker vi at det også skal være i framtiden, men da må frivilligheten gis best mulig vilkår gjennom økonomiske midler og samarbeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Frivillig arbeid har lange tradisjoner i Norge. I forhold til folketallet er nordmenn i verdenstoppen når det gjelder deltakelse og engasjement i foreninger og lag. Det er ingen tvil om at frivilligheten er en svært viktig og samlende kraft i samfunnet vårt. Frivillig arbeid gir deg trening i samarbeid med andre mennesker, innsikt i demokrati og deltakelse, og er svært nyttig for lokalmiljøet ditt.

I bydel Nordre Aker er tilbudet av foreninger og lag variert, du kan være med på alt fra ski og fotball i Lyn, Koll og Kjelsås til kor og rockeband.

Ungdom må få flere tilbud enn idrett

I høst skal frivillighetsmeldingen som bydelen har utarbeidet behandles i bydelsutvalget. Nordre Aker har svært mange frivillige foreninger og lag, noe som er et svært godt utgangspunkt for å kunne gi innbyggerne et godt fritidstilbud. I forbindelse med arbeidet med frivillighetsmeldingen har man vært i dialog med foreninger og lag i bydelen. Noe som har gått igjen her er å gi barn og ungdom som av ulike årsaker ikke vil satse på idrett eller annen tidkrevende aktivitet et godt tilbud. Det er derfor viktig at lag og foreninger i Nordre Aker klarer å fange opp behovet til alle som ønsker å delta i organiserte aktiviteter, uavhengig av hva slags fritidstilbud de ønsker, og hvor mye de vil satse på aktiviteten sin.

Må få tilstrekkelige midler

For at Nordre Aker skal kunne fortsette å være en aktiv bydel med et rikt foreningsliv, er det svært viktig å gi frivilligheten best mulig vilkår. Det forutsetter både tilstrekkelige midler til å kunne støtte opp om det viktige arbeidet foreninger og lag gjør for å kunne gi innbyggerne et variert fritidstilbud, og at bydelen kan spille på lag med frivillig sektor på en god måte når det gjelder tilrettelegging i form av lokaler og anlegg.

DELTA I DEBATTEN! Nordre Aker Budstikke er arenaene for lokal debatt og diskusjon. Har du noe på hjertet? Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...