Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker-skoleveiene på lista i år

Bildet fra Kjelsås skoles FAU - ved trafikkgruppa - ved ett av stedene langs skoleveien til barna, og hvor FAU mener det må utbedres for å sikre bedre skoleveien frem og tilbake til skolen. Foto: KJELSÅS SKOLE FAU

– Vi foretar en systematisk gjennomgang av alle bydelene med tanke på fart og fartsreduserende tiltak. Nordre Aker står for tur i inneværende år, sier presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten. 

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2017 kl 19:45

NORDRE AKER: Tidligere denne uka skrev Nordre Aker Budstikke om Kjelsås skoles FAU og trafikkgruppa, som mener at nok er nok, og at det nå må merkes og sikres bedre langs skoleveien til en av Norges aller største barneskoler.

Les hele saken her.

Nordre Aker på lista for i år

FAU ved trafikkgruppa har også listet opp alle farlige trafikksteder langs skoleveien til og fra Kjelsås skole, som de nå mener kommunen må ta tak i.

– Bymiljøetaten har fått i oppdrag av Byrådsavdeling for miljø og samferdsel å kartlegge behov for trafikksikkerhetstiltak på alle skoleveier i Oslo. Vi tar imot og vurderer alle innspill fortløpende, samtidig som at vi foretar en systematisk gjennomgang av alle bydelene med tanke på fart og fartsreduserende tiltak. Nordre Aker står for tur i inneværende år, forteller presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen til Nordre Aker Budstikke torsdag. 

LES OGSÅ: Mener skoleveien er trygg nok

Trafikksituasjonen til, ved og rundt Kjelsås skole.
2. klassinger på Kjelsås skole krever bedre trafikksikkerhet. Foto: PRIVAT

Trafikkagenten

Videre oppfordrer etaten alle skoler til å bruke kartleggingsverktøyet Trafikkagenten, slik at vi kan vurdere og utføre eventuelle tiltak raskere og mer effektivt - www.trafikkagenten.no.

– Alle Osloskoler med barne- og ungdomstrinn er invitert til å delta i kartleggingen. Elever kan rapportere punkter på skolevei og steder de ferdes i forbindelse med fritidsaktiviteter.

– Resultatene blir analysert og danner grunnlag for politiske og administrative prioriteringer i arbeidet med videre sikring av skoleveier. Bymiljøetaten er allerede i gang med å utbedre flere steder på grunnlag av rapporter til Trafikkagenten, forteller Thorud videre.

LES OGSÅ: Stopper ikke for barna som skal over veien

Kode

I tillegg at foreldre som ønsker en kode uten at skolen har engasjert seg og generert koder, kan sende en e-post til trafikkagenten@bym.oslo.kommune.no med skolens navn og elevens klasse. De vil da få tilsendt en kode slik at eleven kan delta. 

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...