Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker-ungdom sloss på åpen gate

Da politiet ankom slåsskampen onsdag, løp både ungdommene som sloss og tilskuerne fra stedet. (ILLUSTRASJONSBILDE/ARKIVFOTO)

Det var ungdom fra Nordre Aker med i slåsskampen på Majorstuen onsdag. Det bekrefter politiets ungdomsavsnitt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2016 kl 09:35

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke skrev tidligere fredag om at politiet onsdag kveld måte gripe inn mot en slåsskamp mellom ungdom, som tiltrakk seg mange tilskuere.

På sine Facebook-sider skrev Majorstuen-politiet blant annet dette torsdag kveld:

«I går (onsdag, journ.anm.) hadde 20-30 ungdommer møtt opp for å se på to som skulle slåss i nærheten av Majorstuen. Tilfeldig forbipasserende varslet politiet om ungdom som slo løs på hverandre. Da politiet kom til stedet, løp ungdom i alle retninger. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet denne gangen. Politiet følger opp aktuelle spor i saken.»

Slåssingen er en del av en ny trend, der ungdom ofte avtaler på nett at de skal møtes for å slåss, gjerne en-til-en, skriver politiet.

LES OGSÅ: Nå vil politiet at ungdom og foreldre skal like dem på Facebook

Nordre Aker-ungdom var med

Leder for Ungdomsavsnittet ved Majorstuen poltistasjon, Anne Merete Ansok, forteller fredag til Nordre Aker Budstikke at de vil jobbe videre med saken til uka.

Hun bekrefter at det også var ungdommer bosatt i Nordre Aker med i den omtalte hendelsen onsdag.

– Vi følger opp med å kartlegge miljøet og undersøke hva som skjedde. Det vi ønsker å undersøke er hvem som var involvert og hvilken vold som ble utøvet, om det skal ilegges reaksjoner for dette og eventuelt for ordensforstyrrelse, sier Ansok til Nordre Aker Budstikke.

Hun forteller at det var forbipasserende som ble skremt og varslet politiet.

LES OGSÅ: Petter: Det er utolig mange naive foreldre der ute

Skaper forventninger

– Dette er hendelser vi ikke ønsker å se ute i gata midt på Majorstuen på en vanlig ettermiddag. Vi er bekymret for at ungdommene løser konflikter med vold, og at de velger å avtale møtesteder for dette. Det skaper forventninger om at noe skal skje, og gjør det vanskelig å trekke seg unna, sier hun.

Ansok understreker at de som kommer for å se bidrar til forventningene og til å hausse opp stemningen.

– Vi må få de til å forstå at selv om de ikke deltar, påvirker de hverandre og det som skal skje. De setter seg også i en situasjon der de vanskelig klarer å si fra eller gripe inn, og mange blir veldig redde selv, forklarer hun.

Da politiet dukket opp løp både tilskuerne og de involverte fra stedet.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene sine og drikker seg dritings

Oppfordrer foreldre om å ta ansvar

– Mange av ungdommene opplever dette som skremmende, både at de blir vitne til vold, og blir redde for å bli utsatt for vold, sier ungdomsavsnittlederen.

På Facebook oppfordrer politiet foreldre til å ta opp hendelsen med tenåringene sine:

«Hvis du er foresatt til en ungdom i alderen 13-18 år, så oppfordrer vi herved deg til å ta en prat med din ungdom om farer og konsekvenser ved bruk av vold. De som står rundt og heier og oppfordrer til mer vold kan også bli tiltalt for medvirkning.

Politiet er redd for at disse slåsskampene kan få fatale utfall ved at noen blir alvorlig skadet eller drept.»

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...