Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Norges minste og skeiveste turlag?

Inviterer til blant annet fottur, skitur, fugletur og fjelltur.

Lesbisk turlag har bokstavelig talt holdt det gående i ti år, og feiret med blant annet jubileumstur. Men laget vil gjerne ha med flere på tur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2014 kl 20:23

OSLO: Lørdag gikk turlaget jubileumstur.

- På samme dato som vår aller første tur, 18. januar 2004. Den gangen fra  Skar til Gørjahytta, denne lørdagen gikk turen fra Frognerseteren til Skjennungen, hvor vi lagde bål og koste oss ute, forteller en av initiativtakerne til turlaget, Nina Didriksen fra Vestre Aker.

Hun kan videre fortelle at turlaget er for kvinner som liker kvinner og friluftsliv.

- Viktig brikke

- Vi ser på turlaget som en viktig brikke i det lille, norske homomiljøet, særlig siden vi er et av få treffsteder som ikke handler om fest, sier Didriksen.

Lesbisk turlag har siden starten i overgangen 2003-2004 hatt ti-femten turer i året.

- I starten var det initiativtakerne som stilte med ideer og som turledere. Men nå har vi en liten gjeng av spreke damer som leder ulike turer. Vi går fottur, skitur, fugletur, fjelltur, sier Didriksen.

Inviterer

Hun inviterer gjerne flere til å bli med i turlaget.  

-Driften er dugnadsbasert: De som har lyst til å gå en spesiell tur kan foreslå det som en LT-tur, og stiller de som turleder blir også turen noe av! På turene dukker det opp alt fra to til over tyve friluftsinteresserte.

- Faktisk "dukket" det også opp en mann engang - det var veldig hyggelig det! Orrfuglleik og vårskitur i Vest-Jotunheimen er et par klassikere, det samme er måneskinnstur på ski, forteller Didriksen videre.

Mer informasjon om turlaget finnes på turlagets hjemmeside.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...