Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Norges største sykehusbygg i Nordre Aker

Åpent møte om "nye" Oslo Universitetssykehus

Riks­hospitalet, Ullevål, Aker, Radium­hospi­talet, Dike­mark, og Gaustad ønskes samlokalisert. Neste torsdag kommer sykehusdirektøren til Nordberg for å fortelle mer om planene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2014 kl 07:02

NORDRE AKER/OSLO: I desember 2012 vedtok styret for Oslo universitets­sykehus å starte en utredning for å se på frem­tidig lokali­sering av alle de store enhetene i dagens sykehus - Riks­hospitalet, Ullevål, Aker, Radium­hospi­talet, Dike­mark, Gaustad og epilepsi­senteret i Sandvika.

Det er flere forslag på bordet - se mulige lokaliseringer her.

Ifølge lokaliseringsprosjektet, som kalles «Idéfase OUS - Campus Oslo», har de utløsende faktorene for planene vært at store deler av dagens virksomhet foregår i gammel bygningsmasse av «svært dårlig kvalitet».

I tillegg skal en samlokalisering bidra til å sikre bedre kvalitet og effektivitet i pasientbehandlingen. Samtidig ventes en betydelig befolkningsvekst i årene fremover.

Planene er nå ute på høring, med høringsfrist 1. november. Alle inviteres til å komme med innspill.

Les også: Har hjulpet 1500 foreldreløse barn

Sykehusdirektøren kommer

Maridalen Rotary har invitert administrerende direktør for Oslo Universitetssykehus, Bjørn Erikstein, for å fortelle mer om spennende planer. 

Rotaryklubbens president Erik K. Normann har selv vært sykehusdirektør både ved Ullevål sykehus og Akershus Universitetssykehus og kjenner derfor litt av systemet.

- Vi tar jevnlig opp dagsaktuelle temaer på våre møter, som blant annet helse- og sykehusrelaterte spørsmål. Det var derfor naturlig å spørre administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus om han ville komme og fortelle om utviklings- og utbyggingsplanene, sier Erik K. Normann.

Han poengterer at Eirikstein trolig kan komme med mye viktig informasjon til bydelens innbyggere, sier Normann.

Les også: Tennisklubben fyrer løs mot plan- og bygningsetaten

Norges største sykehusbygg

Normann har selv stor tro på en samlokalisering.

- Det vil kunne gi en betydelig forenkling av pasientforløpene og medføre mulighet for vesentlig effektivisering av sykehusdriften, i forhold til dagens situasjon hvor den er spredt på mange lokasjoner. Dette vil kunne bli Norges største sykehusbygg, sier han.

Møtet 25. september er åpent for alle, og starter kl. 17.30, i Nordberghjemmets lokaler i Carl Kjelsens vei 23 c.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...