Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ask (12):

Norgesmester i sparkesykkel

Ask Larssen (12) trener hver dag på sparkesykkel, så er han også norgesmester i sin klasse. Her ved Morellbakken ungdomsskole. Foto: IRJA LINNERUD

12-åringen trener helst hver dag. – Nye triks kan ta alt fra et par timer til opp mot en uke å øve inn, forteller Ask Larssen (12).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2015 kl 22:11

GREFSEN: For tre år siden spurte Ask Larssen (12) foreldrene sine om han kunne få en sparkesykkel. Det fikk han.

– De ble glade for at jeg begynte med en sport som gjør at jeg er masse i aktivitet, og masse ute! Jeg begynte med sparkesykkel, fordi mange av vennene mine gjorde det og det så gøy ut, forteller Ask.

Les også: Vent til du ser denne - sparkesykkel med musikkanlegg, horn, lys og vindskjerm

Norgesmester

Tidligere i oktober var han med i NM i Sparkesykkel - i Kristiansand. Og etter kun tre år på sparkesykkelen, ble Ask norgesmester i sin klasse.

- Det var 18 deltagere med i min klasse. Det føltes godt å vinne. Men nå tenker jeg ikke så mye over det lenger, sier Ask.

Les også: En verdensmester på sparkesykkel - på Storo

Dette var det første Norgesmesterskapet Ask har deltatt i, her kan du se Ask i aksjon fra NRK Supernytt.

Men det har vært mange andre konkurranser andre steder også. Konkurransene foregår ofte på camps rundt omkring i landet. Ask pleier blant annet å delta på en camp i Drammen, i januar og i oktober.

Ask har også spilt fotball i flere år, fra første til sjette klasse. Men nå satser han for fullt på sparkesykkel.

– Nå trener jeg til kvalifisering til neste NM. Nå har jeg vært i klassen Kids, men neste år blir Junior, forteller han.

Les også: Nytt skateanlegg ved Storo

Øver hver dag

Til tross for at han går på skolen og har en del lekser tar Ask seg tid til å øve hver dag etter skolen. Mye i det nye skateanlegget ved Storo, men også ved Morellbakken skole.

– Det morsomste er å lære nye triks. Triksene kan ta alt fra et par timer til opp mot en uke å øve inn. Det avhenger av hvor avansert trikset er, ifølge Nordre Akers norgesmester i sparkesykkel.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...