Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Norske, voksne kvinner stjeler som ravner

Mariusgensere og strikkede sjal forsvinner.

Iren Jørgensen i Strikkeriet plages av tyverier. Og det er visstnok ikke ungdom eller "utlendinger" som stjeler, men voksne, norske kvinner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2013 kl 11:37

KJELSÅS: Det har vært mange tyverier fra den lille strikke-butikken det siste året - særlig går Mariusgenserne unna (!) - flere  gensere har i det siste blitt "borte".

- Naturlig nok så er det jo stort sett bare kvinner som er i butikken vår, så da er det lett å tenke seg til hvem som er tyvene. Det er ikke ungdom eller «utlendinger» som stjeler fra oss, det er voksne, norske kvinner som stjeler som ravner, sier en oppgitt innehaver av Strikkeriet, Iren Jørgensen.

- Forbannet, sjokkert og trist

- Selvsagt er jeg forbannet og sjokkert, men aller mest også trist. Veldig leit også å bli frastjålet sjal, gensere og annet som vi som driver her har strikket selv. Tyvene rapper til og med strikkemodeller fra vindusutstillingen og fra de påkledde dukkene, sier Jørgensen.

Ganske iskaldt gjort, å klare  å hekte av prøvene fra modellene, eller fra kleshengerne i det lille lokalet og putte i veska.   

LES OGSÅ: VILLE ETTER DORTHEGENSER

- Dessverre har vi ennå ikke fått tatt noen på fersken! Jeg kan forstå at det kan forsvinne ting vi stiller ut utenfor inngangsdøren, men det forsvinner minst like mye her inne i butikken, sier Jørgensen.

- For eksempel en dag her i høst, forsvant et sjal jeg selv har strikket, og som hang på en av dukkene her inne. Da jeg oppdaget at sjalet var borte, sjekket jeg kassen. De 10 salgene jeg hadde hatt så langt den dagen, var til «hyggelige» kvinnelige strikkekunder. Og en av de rappet altså med seg sjalet. Noe så frekt!, sier Jørgensen, men legger til at sjalet er strikket og sydd til på en spesiell måte, så ikke særlig lurt å bruke det i området.

LES OGSÅ: NÅ VIL OGSÅ BARNA HA EGET JULEBORD

Videoovervåking

Butikken har nå innstallert videoovervåking inne, og det skal det også bli utendørs.

- Men nå synes jeg tyveriomfanget begynner å bli så stort, at det er nesten så man får lyst til å gi opp, sier Jørgensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...