Nordre Aker Budstikke

Notiser

Tips oss om arrangementer til kalenderen på e-post redaksjon@nab.no

Markerte farlige hull i Maridalen under triatlon

Publisert: 27.08.2018 kl 09:14

Det åtte kilometer lange strekket av Maridalsveien mellom Brekke og Skar er populært blant syklister og rulleskiløperer. Men veien har i lang tid vært full av hull.

Aftenposten melder at i en e-post fra Sykkelklubben Rye til Bymiljøetaten i Oslo kommune to dager før klubben skulle arrangere tradisjonsrike Oslo Triatlon 11. august, het det:

«På lørdag vil det være cirka 2400 passeringer i Maridalen og vårt verste scenario vil være stygge ulykker med deltagere (...) Det er jo åpenbart at en 5–10 centimeter langsgående bred sprekk i kjøreretning kan få fatale konsekvenser for en syklist med cirka 3 centimeter brede dekk.»

Vil at kommunen skal nekte å leie ut arenaer som Voldsløkka til konserter

Publisert: 27.08.2018 kl 09:08

Under sommerens Eminem-konsert under arrangementet Oslo Sommertid på Voldsløkka, fikk norske pressefotografer fotoforbud. Det er en alvorlig innskrenking av pressefrihet, mener fotografer og presseorganisasjoner. Nå ber de Oslo kommune gripe inn.

– Oslo kommune bør nekte å leie ut Ekebergsletta og andre kommunale områder til festivaler hvis ikke arrangørene kan garantere fri adgang til nyhetsformidling. Det er like viktig som at arrangørene må plukke opp søpla etter seg, sier fotojournalist Fredrik Neumann til Dagsavisen.

Storo-kino var verdens største

Publisert: 10.08.2018 kl 14:53

Odeon Oslo, som ligger på Storo, var størst i verden forrige helg.

«Det finnes godt over 1000 IMAX-kinoer over hele verden, men ingen var større enn Oslo i dagene etter premieren på «Mission: Impossible - Fallout»,» skriver kinoen på Facebook.

Beskjeden fra IMAX-hovedkvarterene lød slik: «I thought you may like to know that the IMAX theatre at Odeon Oslo was the #1 top grossing IMAX theatre in the WORLD this past weekend.»

Odeon Storo er Nordens eneste IMAX med laser.

Orienteringsgull i VM

Publisert: 10.08.2018 kl 14:46

Sondre Ruud Bråten fra Nydalens SK Orientering, og lagkameratene Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien, vant 10. august gull i Pre-o VM-stafett i Latvia. Etter sølv og bronse til henholdsvis Geir Myhr Øien og Svein Jakobsen under den individuelle Pre-o konkurransen på VM i Latvia (Åpen- klassen for Øien og Para-klassen for Jakobsen), ble det i dag – under den avsluttende stafetten – gull til det norske laget, skriver orientering.no.

Trioen Lars Jakob Waaler, Geir Myhr Øien og Sondre Ruud Bråten var best på stafetten som avsluttet mesterskapet. Norge vant foran hjemmenasjonen Latvia, med Finland på 3. plass.

Dermed ender det med en medalje av hver valør for det norske Pre-o laget under årets VM.

Storsykehus på Gaustad: – En dyr og dårlig idé

Publisert: 09.08.2018 kl 12:26

– Gaustad-tomta er ikke egnet for massiv utbygging, skriver tidligere sjeflege ved Ullevål sykehus, Rolf Kåresen, i en kronikk i Dagsavisen 9. august.

– Med SSB-tallene fra juni 2018 vil planen som så langt er lagt fram, føre til at 200.000 mennesker står uten lokalsykehus i Oslo og Akershus i 2030 dersom Ullevål legges ned, og 308.000 i 2040. Ullevål lar seg med andre ord ikke legges ned dersom man ikke planlegger og bygger enda et sykehus svarende til nye Aker (240.000), skriver Kåresen. Les kronikken i Dagsavisen.

Lysgård med Skeid-comeback

Publisert: 09.08.2018 kl 09:51

Idar Nordby Lysgård er klar for retur til Nordre Åsen. I Emil Fiskviks skadefravær kommer keeperen på lån fra Kongsvinger ut sesongen, skriver Skeid.no.

– Med Idar inn får vi en spiller vi vet har kvalitet – med Skeid-hjerte. Han kjenner klubben og vår spillestil, og vi kjenner han. Det er selvsagt viktig, sier trener Tom Nordlie til klubbens nettsider.

Lysgård står bokført med 129 A-kamper i Skeid-trøya. Lysgård er spilleklar allerede til matchen borte mot Nardo på lørdag. Han trener med laget fra torsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...