Nordre Aker Budstikke

NRK: Bystyreflertallet garanterer at de vil si nei til sykehusplanene på Gaustad

Illustrasjon av mulig fremtidssituasjon ved Rikshospitalet. (ILLUSYTASJON: HSØ/ ATIO ARKITEKTER / ARKITEMA ARCHITECTS / SWECO NORGE / METIER OEC)

Mye tyder dermed på at sykehuset aldri blir bygd, skriver statskanalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2021 kl 12:02

GAUSTAD: – Nå er det game over Gaustad, sier Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke til NRK, som har fått bekreftet fra sju bystyrepartier at de vil si nei til Helse Sør-Østs (HSØ) sykehusplaner på dagens Rikshospital på Gaustad.

Det er Oslo bystyre som må godkjenne en reguleringsplan for nytt sykehus på Gaustad. Striden om fremtidens OUS (Oslo universitetssykehus) har versert i mange år. HSØ har, med støtte fra Staten som har gitt lånetilsagn på 29,1 milliarder kroner, vedtatt å legge ned Ullevål sykehus, selge tomta og bygge to nye, store sykehus på Gaustad og Aker.

Nye Aker sykehus er alle enige om, men planene om å legge ned Ullevål og bygge nytt på Gaustad har vakt store protester. Også lokalt i Nordre Aker har et samstemt bydelsutvalg gått mot planene.

I bystyret bekrefter Rødt, SV, MDG, Senterpartiet, Venstre, Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) og Frp overfor NRK at de ikke vil godkjenne planene om tomteregulering, når disse kommer til politisk behandling i 2022. KrF vil ennå ikke være bastante. De sju partiene som sier nei til planene har 30 av 59 representanter i bystyret.

Tirsdag var et forslag om å bevare Ullevål sykehus oppe i Stortinget, fremmet av Sp, Rødt og MDG. Dette fikk ikke flertall.


Byggeplanene på Gaustad og Aker ble sendt på høring denne uka, slik Nordre Aker Budstikke skrev om på mandag. Plan- og bygningsetaten har tidligere varslet av de ikke vil anbefale planene på Gaustad, og høringen ble derfor opprinnelig utsatt i juni i fjor. Plan- og bygningsetaten sender nå forslaget på høring uten å ta endelig stilling til Gaustad-planene.

I går varslet Frp, Sp og Venstre at de i mai innkaller til en høring om Ullevål sykehus i bystyrets Helse- og sosialutvalg 6. mai.

Les hele saken fra NRK her.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...