Nordre Aker Budstikke

NRK utsetter avgjørelsen om flytting

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at NRK utsetter avgjørelsen om hvor de skal flytte. Foto: Vidar Ruud/NTB

NRK vil likevel ikke ta en avgjørelse om hvor de skal flytte før nyttår. Nå sier kringkastingssjefen at de håper å ta en avgjørelse i løpet av et halvt år

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2020 kl 07:59

MARIENLYST: – Vi rekker ikke å finne ny NRK-tomt før nyttår. NRK er nå i en fase der vi jobber med ulike alternativer, flere av dem er kjent fra før av. Jeg håper at vi skal lande beslutning i løpet av et halvt års tid, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Aftenposten.

Det har lenge vært klart at NRK skal flytte fra Marienlyst. I februar ble det klart at tomten der de holder til i dag selges til Johan H. Andresens selskap Ferd. Planen var å ta en avgjørelse om hvor de skal flytte i løpet av året, men nå blir dette altså likevel ikke noe av.

NRK har blitt tilbudt en rekke tomter. I juni ble det kjent at Bjørvika, Bryn​, Storo​, Løren​, Lillestrøm​ og Lilleaker er pekt ut av NRK som de forslagene som best oppfyller deres kriterier.

Nå er det klart at NRK også har blitt tilbudt tomta til Veterinærhøgskolen på Adamstuen. Samtidig har Universitetet i Oslo tilbudt NRK å bli en del av Oslo Science City – området mellom Majorstuen og Blindern, rett ved siden av der NRK holder til i dag, som skal utvikles til et nytt innovasjonsdistrikt.


Thor Gjermund Eriksen vil ikke si hvilke tomter NRK for tiden anser som mest aktuelle. De har tidligere sagt at de ønsker en sentral beliggenhet og gode kollektivmuligheter innen kort avstand.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...